Τελευταία νέα
Καταπέλτης οι επιστολές της Κοβέσι για την φωτογραφική τροπολογία Φλωρίδη Μπακογιάννη: Ρωγμή εμπιστοσύνης το «γκρίζο» νομοσχέδιο της Τουρκίας Ανδρουλάκης: Η ΝΔ πάει τη χώρα πίσω- Στις εκλογές πρέπει να πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο- Τι είπε για τη συνομιλία με Δεμίρη Κακλαμάνης απαντά σε Κακλαμάνη: «Συνταγματική εκτροπή που απεικονίζεται και στη λειτουργία της Βουλής» Νέο πεδίο έντασης ΗΠΑ-Κούβας: Οι Αμερικανοί διώκουν τον Ραούλ Κάστρο για δολοφονίες Αχιλλέας Μπέος κατά Ακύλα και Eurovision: «Παρουσιάζεται μια εικόνα τραγική, με ένα παιδί να κουνάει τον κ@@ο του» Αλλάζει ριζικά το Nations League από το 2028 – Ποιες είναι οι σημαντικές αλλαγές Ο Ανδρουλάκης απαντά στο σενάριο για πρόταση μομφής: «Πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης δεν θα φτάσει στο σημείο απόλυτης παρακμής» Στις 6 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Εν αναμονή κρίσιμων αποφάσεων Δένδιας: Δεν ανήκω σε όσους έχουν πιστέψει το αφήγημα των ήρεμων νερών- Η Ουκρανία οφείλει συγγνώμη για το drone Ντ. Μπακογιάννη για «Γαλάζια Πατρίδα»: Αναμφισβήτητα είναι μια ρωγμή εμπιστοσύνης και μια κλιμάκωση στην ένταση Κ. Μητσοτάκης: Αναβαθμίζονται οι συγκοινωνίες της Αθήνας – 1.076 νέα λεωφορεία, νέοι συρμοί και προσλήψεις
Libre.gr

Μητσοτάκης: Αναβαθμίζουμε τις συγκοινωνίες με νέους συρμούς και νέες προσλήψεις προσωπικού- Στόχος τα 1.700 λεωφορεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Αμαξοστάσιο Σεπολίων για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στις αστικές συγκοινωνίες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «τις νέες συλλογικές συμβάσεις για ΣΤΑΣΥ και ΟΑΣΑ που θα υπογράψουμε τις επόμενες μέρες» ως «το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να πούμε ευχαριστώ».

Μίλησε για το στόχο των 1.700 νέων λεωφορείων, αφού υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να υλοποιήσει εκείνον των 1.000 στα μέσα του 2026, ενώ είπε ότι είναι ένα στοίχημα «που μπορούμε να καταφέρουμε», τα 3,5 λεπτά αναμονής σε στιγμές κίνησης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε στην εκδήλωση με τίτλο «τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλάζουν την Αθήνα» και με το βλέμμα το 2030, που διοργανώθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το έκανε αφού έγινε αυτήκοος του σχεδίου των φορέων να χρησιμοποιεί το 40% των Αθηναίων τα Μέσα έως το 2035.

«Εντυπωσιακή πρόοδος στις συγκοινωνίες της Αθήνας τα τελευταία χρόνια. Το 2023, όταν καταθέσαμε στους Έλληνες πολίτες το πρόγραμμά μας, είχαμε προτάξει τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών ως βασική πολιτική προτεραιότητα. Για 15 χρόνια δεν είχαν γίνει προσλήψεις, δεν είχε αγοραστεί νέο λεωφορείο. Οι εργαζόμενοι κρατούσαν ζωντανές τις γραμμές. Οπότε βάλαμε κάποια στοιχήματα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις. Είχαμε πει ότι θέλουμε μέχρι τα μέσα του 2026 ότι θέλαμε 1.000 νέα λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας. Φτάσαμε αισίως τα 1.076, το είπαμε και το κάναμε. Έτσι, στόχος μας είναι τα 1.700», υποστήριξε ο πρωθυπουργός. Ο ίδιος μίλησε για την αυτοψία του στα νέα λεωφορεία και σχολίασε ότι διαπίστωσε τον κλιματισμό, ενώ αποκάλυψε ότι ρώτησε τον οδηγό αν ήταν άνετη η καρέκλα του.

«Έχουμε κάνει σημαντικές προσλήψεις, αφού θέλουμε, εκτός από τα λεωφορεία, να αυξήσουμε και τη συχνότητά τους», συνέχισε, λέγοντας ότι «θέλουμε να δώσουμε στα νέα παιδιά την ευκαιρία να γίνουν οδηγοί, ένα επάγγελμα με καλές απολαβές και προοπτικές, αφού με την τεχνητή νοημοσύνη όλα αλλάζουν». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η επένδυση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ήταν βασική αφού «θέλαμε να καταστήσουμε τις αστικές συγκοινωνίες ελκυστικές στον πολίτη. Επίσης, θέλαμε να επενδύσουμε στα ΜΜΜ και να κρατήσουμε το φτηνότερο εισιτήριο στην Ευρώπη». 

«Έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους να ανατάξουμε ακόμα 10 συρμούς, αυτή η ανάταξη γίνεται στον Βόλο από ελληνική εταιρεία και ελληνικά χέρια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που συνεχάρη τη ΣΤΑΣΥ για τις πρωτοβουλίες της, ακόμα και για την αισθητική αναβάθμιση που αφορά στους καθαρισμούς των συρμών και με την οπτική ταυτότητα.

«Θέλουμε να φτάσουμε στα 3,5 λεπτά συχνότητα τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη κίνηση, μπορούμε να το καταφέρουμε, μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, και είναι αρκετά», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, που μίλησε και για την τεχνολογία με τις απεριόριστες δυνατότες, η οποία γίνεται να αξιοποιηθεί. 

«Κατά κανόνα, όταν πηγαίνεις στο υπουργείο Οικονομικών η απάντηση είναι πάντα όχι. Με έπεισε όμως ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ότι αν θέλουμε να πετύχουμε τη μεγάλη αλλαγή, δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στον εξοπλισμό. Έτσι, τις επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε τις συλλογικές συμβάσεις ΣΤΑΣΥ και ΟΑΣΑ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω χειροκροτημάτων και συμπλήρωσε: «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να πούμε το δικό μας ευχαριστώ». 

Μητσοτάκης: Σε ένα χρόνο ολοκληρώνεται η θητεία μας-Η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού δεν μας αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...