Τελευταία νέα
Επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Καλαμάτα: Το πρόγραμμα και οι σταθμοί της περιοδείας του Τηλεφωνική απάτη στην Κατερίνη: Της απέσπασε 20 χιλ. ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα παριστάνοντας τον αστυνομικό Στη Βουλή ποινική δικογραφία για τον Αλέξη Τσίπρα Βουλή: Live η συζήτηση για το ιδιωτικό χρέος και τους servisers «Ο Τραμπ εξακολουθεί να είναι ο Πρόεδρός σας» – Η αυστηρή υπενθύμιση στα social του Λευκού Οίκου Europa League: Όρθιος και στη Ρεν ο Ολυμπιακός που παραμένει αήττητος στη league phase Γιάννης Δραγασάκης: Η κυβέρνηση έκανε πίσω στο άρθρο 23 – Παράδειγμα για κοινή αντιπολιτευτική δράση Η περίοδος ως θέμα υγείας, ισότητας και αξιοπρέπειας – Προτάσεις της ΕΛΑΣ για την «φτώχεια περιόδου» Αλέξης Τσίπρας: Η καλύτερη απάντηση στον Γεωργιάδη τα όσα λένε οι υγειονομικοί – Η ανάρτηση Ισπανία: Το μήνυμα του τερματοφύλακα μετά την τραγωδία με τον νεκρό ποδοσφαιριστή – «Οι πιο δύσκολες ημέρες της ζωής μου» Κόλαφος της Κομισιόν για την Τουρκία: Στο στόχαστρο η «Γαλάζια Πατρίδα», το casus belli και το τουρκολιβυκό μνημόνιο Βουλή: Μπρα ντε φερ Πιερρακάκη-Ανδρουλάκη στο όνομα της συναίνεσης- Αιχμηρή επίθεση και στον Τσίπρα
Moneypress.gr

Μητσοτάκης από τη Νέα Υόρκη: Στο επίκεντρο του ΟΗΕ η θαλάσσια ασφάλεια και οι νέες τεχνολογίες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη όπου προεδρεύει σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου σε ανοιχτή συζήτηση υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν οι αναδυόμενες τεχνολογίες και η θαλάσσια ασφάλεια, ζητήματα που συνδέονται άμεσα με τις σύγχρονες προκλήσεις για τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα.
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 10:00 το πρωί, ώρα Νέας Υόρκης, – 16:00 ώρα Ελλάδας, με θέμα «Διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας: Αναδυόμενες τεχνολογίες και θαλάσσια ασφάλεια».
Η συζήτηση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αντικείμενο τη σχέση της τεχνολογικής εξέλιξης με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας.
Την Παρασκευή, στις 12:30 το μεσημέρι, ώρα Νέας Υόρκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης σε συζήτηση με τον Bastian Giegerich, επικεφαλής του International Institute for Strategic Studies.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του IISS Manama Dialogue 2026, το οποίο διοργανώνεται στο Μπαχρέιν και αποτελεί διεθνές φόρουμ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και περιφερειακής ασφάλειας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...