Ο Ζοάο Φονσέκα ξεκίνησε με το δεξί στο National Bank Open, εξασφαλίζοντας την παρουσία του για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.
Ο 19χρονος Βραζιλιάνος και Νο27 του κόσμου επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο53) με 7-6(3), 7-5 σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη του κόντρα στον Έλληνα τενίστα, σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
‘VAMOS!’
Joao Fonseca returns to the ATP Tour with a straight-sets victory over Stefanos Tsitsipas #OBN26 pic.twitter.com/OgEVyFZ2TV
— Tennis TV (@TennisTV) August 5, 2026
Ο Φονσέκα ξεκίνησε καλύτερα, κατακτώντας τα πρώτα δύο games (2-0), με τον Τσιτσιπά όμως να βγάζει σωστή αντίδραση, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στη συνέχεια αυτός που απειλούσε και «γέμιζε» τα σερβίς ήταν ο Τσιτσιπάς, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει σε άλλο break.
Το σετ πήγε στο tie-break, εκεί όπου Ο Φονσέκα με δύο mini-break και χωρίς να δεχθεί κανένα ο ίδιος, έκλεισε το σετ με 7-6(3) και πήρε προβάδισμα με 1-0, με τον Τσιτσιπά να χάνει το 17ο tie-break στη σεζόν (9-17).
Η αρχή του δεύτερου σετ έμοιαζε αρκετά με αυτή του πρώτου σκέλους, με τον Φονσέκα να βρίσκει και πάλι πρώτος break και μάλιστα σε game όπου ο Τσιτσιπάς είχε προηγηθεί με 40/15.
Ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε αυτή τη φορά το πλεονέκτημα και έκανε αμέσως μετά το 3-1, βρίσκοντας εύκολους πόντους πίσω από το σερβίς του. Μάλιστα, στο 10ο game πήρε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς, όμως τα συνεχόμενα λάθη του, αλλά και η ετοιμότητα του Τσιτσιπά έφεραν το break για τον Έλληνα τενίστα που ισοφάρισε σε 5-5.
Όμως, τα «δώρα» που πήρε ο Τσιτσιπάς από τον Φονσέκα τα επέστρεψε πίσω στο αμέσως επόμενο game, με τον Βραζιλιάνο να κάνει το 6-5 και αμέσως μετά με εύκολο hold να κλείνει το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο εκεί όπου θα παίξει με έναν εκ των Κάσπερ Ρουντ και Χουάν Μάνουελ Σερούντολο.
NATIONAL BANK OPEN SINGLES DRAW | SCHEDULE (-7h)
The post Μόντρεαλ: Ο Φονσέκα σταμάτησε τον Τσιτσιπά (vids) appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
