Τελευταία νέα
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους» Πυρκαγιές: Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές – Πάνω από 150 τα «κόκκινα» κτίρια μέσα σε μια εβδομάδα Φθιώτιδα: Συνελήφθη άνδρας που πυροβολούσε τους… λαμπτήρες του δημόσιου φωτισμού Βραβεία MTV: Η «βασίλισσα» επιστρέφει: Η Madonna ξεπέρασε την Taylor Swift σε υποψηφιότητες  Κλιμακώνει η Τουρκία στο Αιγαίο: 25 παραβιάσεις και εμπλοκή με οπλισμένα F-16 ΔΥΠΑ: Συνελήφθη πολίτης που απείλησε εργαζόμενους στην Κηφισιά – Κατατέθηκε μήνυση εναντίον του Ακρόπολη: Ποια είναι η νεοσύστατη ιδιωτική εταιρεία που αναλαμβάνει βασικές υπηρεσίες με το αζημίωτο Φωτιά από κεραυνό στα Καλάβρυτα – Επιχειρεί ελικόπτερο για την κατάσβεση Παρέμβαση Χαρακόπουλου στον Σχοινά για τις ζωοτροφές κτηνοτρόφων, που επλήγησαν από ευλογιά Στα άκρα Γουόκαπ και Ολυμπιακός: Ζητά να μείνει ελεύθερος με καταγγελία ο παίκτης – Τι απαντά η ΚΑΕ Φωτιά στη Μήλο – Επιχειρούν εναέρια μέσα Συρία: Νέα ένταση πυροδοτεί η απρόκλητη ισραηλινή επίθεση – Καταδικάζει η Τουρκία, για «άσκοπη κλιμάκωση» μιλούν οι ΗΠΑ
Indicator.gr

Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες της φονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη θα συλληφθούν

Σαφές μήνυμα ότι οι δράστες των εμπρηστικών επιθέσεων κατά τριών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης (02.07.2026) στην εκπομπή Live News του Mega.
Στον απόηχο της επίθεσης από την οποία έχασε τη ζωή της η Βάγια Νέστορα, μητέρα της πολιτεύτριας της ΝΔ Αφροδίτης Νέστορα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέφρασε εκ νέου τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια. «Είμαστε συντετριμμένοι και θρηνούμε για τη δολοφονία μιας γυναίκας», ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι επισκέφθηκε την Αφροδίτη Νέστορα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
«Ας αφήσουμε τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι οι υπηρεσίες εργάζονται «πολύ σκληρά και με συνέπεια», επεκτείνοντας τις έρευνες σε όλα τα πεδία όπου εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρχουν στοιχεία για τους δράστες.
«Ας αφήσουμε τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους, ώστε να οδηγηθούν οι ένοχοι στη Δικαιοσύνη», είπε, επισημαίνοντας ότι η Δημοκρατία δεν λειτουργεί με εντυπώσεις, αλλά με στοιχεία. «Η Δημοκρατία απαιτεί δικογραφία και πλήρεις αποδείξεις για να δικαστούν οι ένοχοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Όχι» σε νέο κύμα τρομοκρατίας
Ερωτηθείς αν η χώρα βρίσκεται μπροστά σε νέο κύμα τρομοκρατίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εικόνα στη Θεσσαλονίκη είναι σήμερα «εντελώς διαφορετική» σε σχέση με το παρελθόν. Υπενθύμισε ότι υπήρχαν δεκάδες καταλήψεις που λειτουργούσαν ως ορμητήρια αναρχικών ομάδων, ενώ σήμερα τα πανεπιστήμια έχουν διαφορετικό καθεστώς λειτουργίας και ελέγχου.
Όπως είπε, το πανεπιστήμιο πλέον κλείνει στις 10 το βράδυ, ενώ και το οπαδικό φαινόμενο στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε ύφεση. Υπάρχει, ωστόσο, όπως ανέφερε, ακόμη μια κατηγορία: οι «νοσταλγοί μιας παλιάς κατάστασης».
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συλληφθούν»
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στάθηκε και στην πολιτική καταδίκη της επίθεσης, χαρακτηρίζοντας θετικό ότι, με μία εξαίρεση, υπήρξε στη Βουλή ομόθυμη καταδίκη.
Το μήνυμά του ήταν ξεκάθαρο: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συλληφθούν αυτοί οι δολοφόνοι».
«Είναι δέσμευση δική μου, των Αρχών, της Δημοκρατίας μας. Θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», κατέληξε.
The post Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες της φονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη θα συλληφθούν appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...