Τελευταία νέα
Π. Μαρινάκης: Η δικαιοσύνη παρέχει τις απαντήσεις – Η πολιτική δεν αφορά προσωπικές ατζέντες Υποκλοπές: Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για Ντίλιαν και Δημητριάδη EΛΑΣ: Σκληρό κατηγορώ κατά Μητσοτάκη για την πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης Αττική: 11 συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και 254 παραβάσεις Τσουκαλάς: «Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για τα F35, o πρωθυπουργός θα πάρει μαζί του τον Ντόκο;» Δίκη Τεμπών: Διορίστηκαν τρεις νέοι συνήγοροι στην υπεράσπιση Κουζή – Τι δήλωσαν στο δικαστήριο Π. Μαρινάκης: 96 πυρκαγιές σε 48 ώρες και 20 συλλήψεις για αμέλεια – Στην Άγκυρα ο Κ. Μητσοτάκης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ΠΑΣΟΚ: Ούτε σήμερα αποκάλυψε η κυβέρνηση τον κατάλογο των 2.000 προϊόντων που λέει ότι θα κρατηθούν σε σταθερές τιμές Ο Τραμπ επιτίθεται ξανά στη Μελόνι: «Χρειάζονται περιοριστικά μέτρα» – Αρνείται να σχολιάσει η Ρώμη Θεμιστοκλέους: Οι δύο αγροτικοί γιατροί στο Καστελόριζο ζήτησαν ταυτόχρονα άδεια και στη συνέχεια παραιτήθηκαν ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη για την υπόθεση Ντόκου: «Ψάξτε πώς αντέδρασαν οι αρχές, όχι η αντιπολίτευση» ΠΑΣΟΚ: Ούτε σήμερα η κυβέρνηση αποκάλυψε τον κατάλογο των 2.000 προϊόντων
Thefaq.gr

Νέες βολές Γιαννούλη κατά Τσίπρα: Οι «περιχαρακώσεις» χαρίζουν τη νίκη στη ΝΔ

Ο Χρήστος Γιαννούλης, σε συνέντευξή του στην «Εποχή», ανεβάζει τους τόνους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απορρίπτοντας τις λογικές πολιτικής αυτάρκειας και τη θέση ότι ένα κόμμα μπορεί μόνο του να φέρει την πολιτική αλλαγή.

Με σαφή αιχμή προς την εσωτερική γραμμή που υποστηρίζει πιο κλειστές επιλογές, υπογραμμίζει ότι χωρίς προοδευτικές συνεργασίες δεν μπορεί να υπάρξει νικηφόρα πολιτική πρόταση και ότι, διαφορετικά, το μόνο που ενισχύεται είναι η Νέα Δημοκρατία.
Παράλληλα, ασκεί κριτική στη στάση που αποδίδει στην πλευρά Τσίπρα στο ζήτημα των συνεργασιών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επιμονή σε πιο συγκρατημένη ή μονοκομματική στρατηγική δεν βοηθά τον στόχο της ευρύτερης προοδευτικής σύγκλισης.
Σε υψηλούς τόνους προειδοποιεί κατά των «περιχαρακώσεων» και της εσωστρέφειας στον προοδευτικό χώρο, σημειώνοντας ότι η αδυναμία συνεργασιών οδηγεί σε πολιτικό αδιέξοδο και αφήνει χώρο στην κυβέρνηση να κυριαρχεί χωρίς αντίπαλο μέτωπο.
Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητά να μπει τέλος στην εσωκομματική ένταση και στις προσωπικές αντιπαραθέσεις, τονίζοντας ότι οι κρίσιμες αποφάσεις θα κριθούν στην Κεντρική Επιτροπή, όπου όλα τα στελέχη θα βρεθούν αντιμέτωπα με τις επιλογές τους.
Κλείνει απορρίπτοντας την όξυνση γύρω από ζητήματα ηγεσίας, επιμένοντας ότι οι διαφωνίες πρέπει να εκφράζονται θεσμικά και όχι να μετατρέπονται σε διαρκή εσωκομματική σύγκρουση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...