Τελευταία νέα
Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου δέκα στρέμματα Πυρά από την ΕΛ.Α.Σ για τη νέα ΚΥΑ: «Συνδέουν κοινωνικά ζητήματα με οικονομικά κίνητρα, θα την καταργήσουμε» Hellenic Train: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και η κυκλοφορία στο τμήμα Άνω Λιόσια–Ασπρόπυργος Πυρκαγιά στην περιοχή Λειψύδριο του Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα Νέα Αριστερά: Ζητά παραίτηση Φαραντούρη και ανάκληση της μετάθεσης της συζύγου του στη ΜΕΑ Τσουκαλάς σε ΝΔ: Ζητά διαγραφές για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και την παραίτηση Ντόκου Ο Σπύρος Δρίτσας στην «Εφ.Συν.»: «Από το ΕΣΥ της ταλαιπωρίας στο ΕΣΥ της φροντίδας» Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για 250η επέτειo: Ευκαιρία να αναδειχθεί η δυναμική της σχέσης Ελλάδας – ΗΠΑ Μήνυμα Καρόλου για 250η επέτειο των ΗΠΑ: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις κοινές μας αξίες» Τελεσίγραφο Κασσελάκη σε Ανδρουλάκη για τη σύζυγο Φαραντούρη: «αν δεν δημοσιοποιήσει τα έγγραφα αποπέμψτε τον» Απόβαση των Αθηναίων στις παραλίες της Αττικής – Πώς θα είναι ο καιρός την Κυριακή [βίντεο] Ο Λαζαρίδης ζητά εξηγήσεις και μηνύει τον Φαραντούρη: Τι απάντησε ο ευρωβουλευτής για την σύζυγό του
Indicator.gr

Νέος διαξιφισμός Κακλαμάνη – Κωνσταντοπούλου για τις άρσεις ασυλίας: «Με παραπλανήσατε – Είχατε ενημερωθεί εγκαίρως»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετωπικά συγκρούεται με τον Πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ζητώντας, μέσω τρισέλιδης επιστολής, τον επαναπροσδιορισμό της συζήτησης για τις τρεις αιτήσεις άρσης της βουλευτικής της ασυλίας. Κατηγορεί μάλιστα θεσμική μεθόδευση και προσπάθεια αποτροπής της παρουσίας της στη δίκη για το έγκλημα των Τεμπών.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπογραμμίζει ότι ενημερώθηκε «με εντελώς ανορθόδοξο τρόπο» μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματός της, Αλέξανδρου Καζαμία, ότι η Διάσκεψη των Προέδρων προγραμμάτισε τη συζήτηση για την Τρίτη 30 Ιουνίου, χωρίς να έχει προηγηθεί επίσημη πρόσκληση ή ενημέρωση προς την ίδια.
Όπως τονίζει, κάθε Τρίτη και Τετάρτη βρίσκεται στη Λάρισα λόγω των υποχρεώσεών της ως συνήγορος υποστήριξης στην υπόθεση των Τεμπών, εκπροσωπώντας συνολικά 16 πρόσωπα, μεταξύ αυτών οικογένειες θυμάτων και επιζόντες. Υπογραμμίζει επιπλέον ότι αυτό το κώλυμα ήταν γνωστό τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον Πρόεδρο της Βουλής.
Στην επιστολή της, κατηγορεί προσωπικά τον Νικήτα Κακλαμάνη ότι απέκρυψε τον προγραμματισμό της συζήτησης, παρά τις επικοινωνίες που είχαν τις προηγούμενες ημέρες. «Με λίγα λόγια, με παραπλανήσατε», αναφέρει, προσθέτοντας ότι ακόμα και κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο προαύλιο της Βουλής, δεν την ενημέρωσε για την απόφαση εισαγωγής των αιτήσεων άρσης ασυλίας της.
Ακόμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει ότι οι τρεις υποθέσεις άρσης ασυλίας, όπως και μία προηγούμενη, αποτελούν «SLAPP διαδικασίες», τις οποίες θεωρεί πολιτικά στοχευμένες και κατασκευασμένες, ως αντίποινα για τη δράση της στη δίκη για τα Τέμπη. Απευθύνει μάλιστα τα βέλη της κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, αποκαλώντας τις ίδιες υποθέσεις μέσο στοχοποίησής της ως συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων.
Κλείνοντας την επιστολή, ζητά να μετατεθεί η συζήτηση των αιτημάτων άρσης ασυλίας σε νέα ημερομηνία, προτείνοντας την Πέμπτη 2 ή, εναλλακτικά, την Πέμπτη 9 Ιουλίου, για να αποφευχθεί η σύγκρουση των κοινοβουλευτικών και δικηγορικών υποχρεώσεών της. Προειδοποιεί τέλος ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της, μιλώντας για κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας.

Κακλαμάνης: «Είχατε ενημερωθεί εγκαίρως – Εξετάστε αν η δικηγορία σας επιτρέπει να ασκείτε τα κοινοβουλευτικά σας καθήκοντα»
Η απάντηση του Προέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, ήταν άμεση στην τρισέλιδη επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί αιφνιδιασμού και παραπλάνησης σχετικά με τη συζήτηση των τριών αιτημάτων άρσης της βουλευτικής της ασυλίας.
Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται στους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα που περιέχονται στην επιστολή της προεδρεύουσας της Πλεύσης Ελευθερίας, υπογραμμίζοντας πως η διαδικασία αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων την Πέμπτη 25 Ιουνίου, παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρου Καζαμία, χωρίς να υπάρχει καμία ένσταση.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ισχυρίζεται επίσης ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας ενημερώθηκε άμεσα με την αποστολή του προγράμματος της Διάσκεψης, και την Παρασκευή διαβιβάστηκαν τόσο η ειδική ημερήσια διάταξη όσο και το σύνολο του φακέλου των υποθέσεων. Όπως συμπληρώνει, τα ίδια έγγραφα διαβιβάσθηκαν και προσωπικά σε όλους τους βουλευτές, υποδεικνύοντας τα αποδεικτικά αποστολής.
Απαντώντας στις αιτιάσεις περί έλλειψης προσωπικής ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της Βουλής υπενθυμίζει ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι μέλος της Διάσκεψης των Προέδρων και ότι η απουσία της δεν ακυρώνει την εκπροσώπησή της από τον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο. Ταυτόχρονα, τονίζει ότι ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει διαφορετική μεταχείριση για τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο κ. Κακλαμάνης επιβεβαιώνει ότι την επικοινώνησε τηλεφωνικώς το βράδυ της Κυριακής, όταν εκείνη επικαλέστηκε το κώλυμά της λόγω της δίκης των Τεμπών. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι η ημερήσια διάταξη είχε ήδη εγκριθεί, διανεμήθηκε στους βουλευτές και ο προγραμματισμός της Ολομέλειας δεν μπορεί να αλλάξει την τελευταία στιγμή, εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων των βουλευτών.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η καταληκτική παρατήρηση της επιστολής του Προέδρου της Βουλής, με την οποία αποκρίθηκε ευθέως στους ισχυρισμούς της προεδρεύουσας της Πλεύσης Ελευθερίας, σημειώνοντας: «Με βάση όσα αναφέρετε στην επιστολή σας, είναι καλό να εξετάσετε αν οι νομικές σας υποχρεώσεις σας επιτρέπουν να ασκείτε απρόσκοπτα τα κοινοβουλευτικά σας καθήκοντα ή όχι».

The post Νέος διαξιφισμός Κακλαμάνη – Κωνσταντοπούλου για τις άρσεις ασυλίας: «Με παραπλανήσατε – Είχατε ενημερωθεί εγκαίρως» appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...