Τελευταία νέα
Παναθηναϊκός: Για πάντα «πράσινος» ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ Τσουκαλάς για πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ: Δεσμευόμαστε για την επαναφορά της 13ης σύνταξης Αλβανία: Η Dua Lipa στηρίζει τους διαδηλωτές ενάντια στο τουριστικό συγκρότημα της οικογένειας Τραμπ Γερμανία: Οι νέοι λένε «όχι» στη στρατιωτική θητεία, παρά τα σχέδια του Βερολίνου για ισχυρό στρατό Δημοσκόπηση για την Αχαΐα: Στις 2,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΕΛΑΣ – Τι ποσοστό καταγράφει το κόμμα Σαμαρά Έρευνα Οικονομικού Πανεπιστημίου και kariera.gr: Σε 8 στις 10 δουλειές, ο εργαζόμενος παραιτείται όταν βρουν υψηλότερο μισθό Σφοδρή επίθεση στον Πολάκη από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Συνάντηση ΟΙΕΛΕ με ΠΑΣΟΚ – Συνεργασία για τα πλαστά πτυχία και την κρίση του εκπαιδευτικού επαγγέλματος ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τους Παναγιωτόπουλο και Γαβρήλο, ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Ψυχογιός Υποκλοπές – Predator: Νέο αίτημα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για ανάσυρση της δικογραφίας ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα παραιτήθηκαν τρεις βουλευτές Ξαναζωντανεύει ο θρυλικός Freddy Krueger στη μεγάλη οθόνη
Indicator.gr

ΝΔ: Νέο μοντέλο λειτουργίας για την Πολιτική Επιτροπή – Ενεργός ρόλος στην παραγωγή πολιτικής

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση των εκλεγμένων μελών της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κατά την οποία ο γραμματέας του κόμματος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, παρουσίασε το νέο μοντέλο λειτουργίας του οργάνου.
Tα εκλεγμένα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, μαζί με τα 17 μέλη της ΟΝΝΕΔ που αναδείχθηκαν από το συνέδριό της, κλήθηκαν να επιλέξουν τομείς πολιτικής που αντιστοιχούν στα 20 υπουργεία. Στόχος είναι η πιο οργανωμένη, θεματική και ουσιαστική συμμετοχή τους στην παραγωγή πολιτικής.
Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να διαμορφώνονται ολοκληρωμένες προτάσεις τόσο για την τρέχουσα κυβερνητική θητεία, με πιθανές νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα μπορεί να εισηγείται το όργανο, όσο και για τη συνδιαμόρφωση του επόμενου κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έλαβαν τον λόγο περισσότερα από τα μισά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής από ολόκληρη την Ελλάδα, καταθέτοντας προτάσεις και προβληματισμούς και υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να ακουστεί η βάση».
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης τόνισε ότι οι προτάσεις που θα προκύπτουν πρέπει να είναι εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και ρεαλιστικές. Όπως επισήμανε, στόχος είναι η Πολιτική Επιτροπή να μην περιορίζεται σε έναν τυπικό ή συμβουλευτικό ρόλο, αλλά να συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση κυβερνητικών και προγραμματικών επιλογών.
Η πρώτη συνεδρίαση σηματοδότησε την έναρξη μιας πιο συστηματικής και συμμετοχικής λειτουργίας της Πολιτικής Επιτροπής, με σταθερή σύνδεση μεταξύ της κομματικής βάσης, της κοινωνίας και του κέντρου λήψης αποφάσεων.
Το μήνυμα του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ήταν ότι το κόμμα θα παραμένει ενεργό, ανοιχτό και σε διαρκή κίνηση, με τα στελέχη του να έχουν λόγο, ευθύνη και συγκεκριμένο πεδίο συμβολής.
The post ΝΔ: Νέο μοντέλο λειτουργίας για την Πολιτική Επιτροπή – Ενεργός ρόλος στην παραγωγή πολιτικής appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...