Τελευταία νέα
Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις Κουφονικολάκου: Ο κοινωνικός θυμός να βρει διέξοδο μέσα από ειρηνική διαμαρτυρία και συλλογική διεκδίκηση Σίφνος: Ψαράς εντόπισε πτώμα στη θάλασσα Δ. Αυγερινοπούλου: Αποκλιμακώνεται το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης – Φτάνει στα επίπεδα του 2008 Κουτσούμπας: «Παντού ξεσηκωμός για να σωθεί ο λαός» – Κάλεσμα στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια (21/10) Ελλάς, Γαλλία… τρομολαγνεία: Η κυβέρνηση στήνει αφήγημα «αστάθειας» – Πώς απαντά η αντιπολίτευση Η Τουρκία χαιρετίζει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης Κολωνάκι: Καταστήματα λαμβάνουν μέτρα ενόψει των κινητοποιήσεων [βίντεο] Στη Βουλή υπόθεση υποχρεωτικής ανάθεσης υπερωριών σε εκπαιδευτικούς Κουτσούμπας: Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο – “Τους ανησυχούν οι μαθητές, που σηκώνουν το κεφάλι” Έκτακτα μέτρα Μελόνι για τις διαδηλώσεις: Προληπτικές προσαγωγές και σε ανήλικους – 20.000 ευρώ πρόστιμο Συνθήκες σκλαβιάς στο… πιάτο μας: Η εργασία στη βιομηχανία τροφίμων είναι η μεγαλύτερη «γαλέρα» της εποχής μας
Efsyn.gr

Νεπάλ: Αυξήθηκαν στους 584 οι νεκροί – Μάχη με τον χρόνο για τους αγνοούμενους, κίνδυνος νέων πλημμυρών

Σε 584 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την καταστροφική κατολίσθηση της Τετάρτης στο Νεπάλ.
Η Αρχή διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 579 ενώ οι κινεζικές αρχές έχουν ανακοινώσει από την πλευρά τους τον θάνατο πέντε ανθρώπων στο έδαφός τους στο Θιβέτ, με τον συνολικό προσωρινό απολογισμό από την καταστροφή να ανέρχεται στους 584.
Παράλληλα, η Αρχή σημείωσε ότι 1.924 είναι οι αγνοούμενοι. Ανάμεσά τους εκατοντάδες είναι τουρίστες και ξένοι προσκυνητές. Η φονική κατολίσθηση σημειώθηκε σε περιοχή μεταξύ του Νεπάλ και του Θιβέτ.
(Zheng Chongxi/Xinhua via AP)
Τα σωστικά συνεργεία δίνουν σήμερα μάχη με τον χρόνο συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις τους σε μια προσπάθεια να βρουν διασωθέντες, δύο ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσαν τον εκατοντάδες θανάτους στο Νεπάλ και την Κίνα, ενώ ο κίνδυνος νέων πλημμυρών παραμένει.
(AP Photo/Rajesh Kumar Singh)
Οι χιλιάδες διασώστες που μετέχουν στις επιχειρήσεις και από τις δυο πλευρές των συνόρων έχει περισυλλέξει ήδη 584 σορούς – 579 στο Νεπάλ, πέντε στην Κίνα – από το τσουνάμι λάσπης που κάλυψε αυτή την περιοχή των Ιμαλαϊων στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με τους τελευταίους επίσημους απολογισμούς.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χορηγήσει έκτακτη βοήθεια δύο εκατομμυρίων ευρώ στο Νεπάλ μετά τις μαζικές πλημμύρες, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Τα χρήματα αυτά θα προσφέρουν μια «ζωτικής σημασίας βοήθεια στις οικογένειες και τις κοινότητες που έχουν πληγεί περισσότερο», έγραψε στην πλατφόρμα Χ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...