Τελευταία νέα
Μητσοτάκης: Εκλογές το 2027 – Οι αντίπαλοί μας είναι πολιτικά γυμνοί Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παίζει ξανά την ίδια κασέτα»: «Δεν φταίει μόνο ο καύσωνας – φταίνει οι διαχρονικές περικοπές και η ανύπαρκτη πρόληψη Ρέθυμνο: Θρήνος στην κηδεία του πυροσβέστη Μανώλη Στρατιδάκη που έπεσε στο καθήκον [εικόνες – βίντεο] Συνάντηση Μητσοτάκη-Δούκα στο Μαξίμου την Παρασκευή Συγκλονιστική περιγραφή ψαρά που έσωσε εγκλωβισμένους στο Ρέθυμνο: «Ακούγονταν εκρήξεις, ήταν αποπνικτικά» [βίντεο] Εξέγερση στις φυλακές Θήβας μετά το θάνατο κρατούμενης Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο: Το «Super Star» δεν μπόρεσε να προσεγγίσει ούτε στην Τήνο – Επιστρέφει στο Λαύριο  Βουλή: Παρέμβαση της αστυνομίας μετά από διαμάχη της Κωνσταντοπούλου με τη δημοσιογράφο Βασιλική Πολύζου Γιάννης Ιωαννίδης: Τα εγκλήματα της ¨αχρηστοκρατίας” – Η καταστροφή έγινε μη αναστρέψιμη. Η Shell διπλασίασε τα κέρδη της όσο μαίνονταν ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή Κ. Μητσοτάκης προς υπουργούς, Βγείτε στα κανάλια και μιλήστε περισσότερο στους πολίτες Ρ. Δούρου: «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Ναι στην κατοχύρωσή του ως ανθρώπινο δικαίωμα.»
Indicator.gr

Ν. Χαρδαλιάς: Αναβάθμιση κρίσιμου τμήματος του οδικού δικτύου στην Πεντέλη

Εκτεταμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας υλοποιούνται σε πέντε βασικούς οδικούς άξονες της Παλαιάς Πεντέλης από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος συντήρησης του κεντρικού οδικού δικτύου. Την πρόοδο των έργων επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τη Δήμαρχο Πεντέλης Νατάσα Κοσμοπούλου.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τη Λεωφόρο Αγίου Σύλλα, την Πλατεία Παλαιάς Πεντέλης καθώς και τις οδούς Αναστασίου Σκούφου, Αγίου Τρύφωνος και Δημητρίου Πανέτη, καλύπτοντας συνολικά 25.010 τ.μ. οδοστρώματος. Το έργο περιλαμβάνει νέες ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις, την τοποθέτηση σύγχρονης κατακόρυφης σήμανσης, την αντικατάσταση φθαρμένων στηθαίων ασφαλείας και κιγκλιδωμάτων, καθώς και την αποκατάσταση φρεατίων, πλακοστρώσεων και τοπικών φθορών, αναβαθμίζοντας έτσι την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα ενός κρίσιμου τμήματος του οδικού δικτύου της περιοχής.
«Η οδική ασφάλεια δεν είναι για εμάς μια απλή τεχνική πράξη, που εξαντλείται σε νέες ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις. Είναι καθημερινή ευθύνη απέναντι στη ζωή και την ασφάλεια κάθε πολίτη. Εδώ, στην Παλαιά Πεντέλη, προχωρούμε σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που αντιμετωπίζει πραγματικές ανάγκες και βελτιώνει ουσιαστικά τις συνθήκες μετακίνησης σε ένα κομβικό τμήμα του οδικού δικτύου» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε:
«Στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε λάβει την ξεκάθαρη απόφαση να επενδύσουμε με συνέπεια στην πρόληψη και όχι να παρεμβαίνουμε εκ των υστέρων. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, στο πλαίσιο του προγράμματος των 300+1 έργων έως το τέλος του 2028, δρομολογούμε 31 έργα οδικής ασφάλειας, συνολικού προϋπολογισμού 192,9 εκατ. ευρώ, με το 58% αυτών να έχει ήδη ενεργοποιηθεί.
Σε ένα δίκτυο 1.623 χιλιομέτρων, όπως αυτό που έχει στην αρμοδιότητά της η Μητροπολιτική Αττική, απαιτούνται διαρκείς και πολυεπίπεδες παρεμβάσεις. Στόχος μας είναι ένας: λιγότερα επικίνδυνα σημεία, λιγότερα τροχαία ατυχήματα και ασφαλέστερες μετακινήσεις για οδηγούς, πεζούς και ποδηλάτες. Γιατί για εμάς, κάθε έργο οδικής ασφάλειας είναι πρωτίστως έργο προστασίας της ανθρώπινης ζωής.
Είναι αυτονόητο ότι οι παρεμβάσεις μας στον Δήμο Πεντέλης δεν σταματούν εδώ. Μέσα από την αποδοτική συνεργασία μας με τη Δήμαρχο Νατάσα Κοσμοπούλου, ιεραρχούμε προτεραιότητες, επιταχύνουμε έργα και δίνουμε λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών».

Ευρύτερο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε 180.000 τ.μ. οδοστρώματος στην Αττική
Οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος του ευρύτερου έργου συντήρησης οδών στις Περιφερειακές Ενότητες Κεντρικού, Νότιου, Δυτικού και Βόρειου Τομέα Αθηνών και εκτελούνται στους Δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Πεντέλης και Αιγάλεω. Συνολικά περιλαμβάνονται παρεμβάσεις σε 180.000 τ.μ. οδοστρώματος, με προϋπολογισμό 4,56 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Τον κ. Χαρδαλιά συνόδευσε στην αυτοψία ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής Μιλτιάδης Κύρκος.

The post Ν. Χαρδαλιάς: Αναβάθμιση κρίσιμου τμήματος του οδικού δικτύου στην Πεντέλη appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...