Τελευταία νέα
«Κουμπαράς» έως 2.400 ευρώ τον χρόνο για κάθε παιδί: Ποιοι μπορεί να είναι οι δικαιούχοι – Πώς λειτουργεί Οι τρεις υπουργοί στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ Χαλάει από σήμερα ο καιρός: Πτώση θερμοκρασίας και βροχές – Πού θα χιονίσει Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια με το νεκρό βρέφος: Βίντεο από τον τοκετό στο σπίτι εξετάζουν οι Αρχές Αλέξης Τσίπρας: Από το Παρίσι στις γειτονιές, το στοίχημα του «προοδευτικού μετώπου» Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας [07.11-14.11.26] Δισκοκριτική: Frenzee, Yeah Yeah Yeahs, Sci-Fi River, Phil Diamond Φλόριντα: Συνελήφθη ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ για κατοχή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων Σύνταξη μετά τα 70 για τους σημερινούς 40άρηδες και οι εικοσάρηδες μετά τα 72…!!!-Από το καλό στο καλύτερο η κοινωνία μας! Ποιος ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση; Ένα κρίσιμο ζήτημα στις δημοσκοπήσεις “Δεύτερο ημίχρονο” στη μάχη κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τους servicers Ανοιξε ο χορός της διαδοχής του Τραμπ: Οι δελφίνοι του κόμματος σχεδιάζουν την προεκλογική τους στρατηγική
Newsit.gr

Οι ΗΠΑ «επικήρυξαν» με 20 εκατ. δολάρια πληροφορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρει αμοιβή ως και 20 εκατομμυρίων δολαρίων «και πιθανή μετεγκατάσταση» σε οποιοδήποτε πρόσωπο δώσει «πληροφορίες» σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι πληροφορίες αυτές για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μπορεί να αφορούν «τις εγκαταστάσεις», «τον εξοπλισμό» και «το προσωπικό», όπως ιδίως «οι επιστήμονες», ή «τις μετακινήσεις» όλων των παραπάνω ανέφερε μέσω X το μικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Από το ξέσπασμα του πολέμου στο Ιράν, με τις αμερικανοϊσραηλινούς βομβαρδισμούς την 28η Φεβρουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ επαναλαμβάνει σχεδόν καθημερινά ότι δεν θα «επιτρέψει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο».

Μόλις το περασμένο Σάββατο, διαβεβαίωνε πως ο στρατός του «εξουδετέρωσε τις πυρηνικές δυνατότητες» της Τεχεράνης κι απομένει να «ασχοληθούμε» με «μια ή δυο τοποθεσίες, θα έλεγα», όπως τόνισε σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο όρος Κολάνγκ («Pickaxe Mountain» στα αγγλικά), όπου υπάρχουν υποψίες πως κατασκευάζεται υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση, σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

Η Ισλαμική Δημοκρατία αρνείται εδώ και δεκαετίες ότι επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, ωστόσο επιμένει πως είναι δικαίωμά της, που δεν θα απεμπολήσει, να έχει πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς.

Παρά τους πρόσφατους επανειλημμένους Αμερικανούς βομβαρδισμούς στο νησί Κεσμ, στο στενό του Ορμούζ, συνεχίζονται εξάλλου οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με μεσολάβηση του εμιράτου του Κατάρ προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος.

Η προσπάθεια στρατολόγησης πρακτόρων που υπογράμμισε η CENTCOM –πρόκειται για προϋπάρχουσα πρωτοβουλία ενταγμένη σε πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ– θυμίζει εκείνες της CIA να στρατολογήσει αξιωματικούς του κινεζικού στρατού στις αρχές του 2026. Το Πεκίνο είχε αντιδράσει τότε τονίζοντας πως λαμβάνει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» εναντίον ξένων εγχειρημάτων κατασκοπείας.
To άρθρο Οι ΗΠΑ «επικήρυξαν» με 20 εκατ. δολάρια πληροφορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...