Τελευταία νέα
Τσίπρας από Σπήλι: «Συνάντησα ανθρώπους με αξιοπρέπεια – Οι “φραπέδες” και “χασάπηδες” είναι στο Κολωνάκι» Συγκίνηση στον Αρκτούρο: Πέθανε η «Κατερίνα», η γηραιότερη αρκούδα του Νυμφαίου, σε ηλικία 39 ετών ΠΑΣΟΚ για Γκράβα: Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι δικαιούνται συγκεκριμένες απαντήσεις, όχι αοριστίες Το… ναυάγιο της Γκιλφόιλ: Η διπλωματία αλά Τραμπ και το παρασκήνιο αποπομπής- Προβληματισμός στην Αθήνα Βουλή: Μετωπική Μενδώνη – αντιπολίτευσης για τα κειμήλια από τη Βουλγαρία – «Στρεβλή ανταλλακτική λογική» Πυρ ομαδών από την αντιπολίτευση με φόντο την απομάκρυνση Γκίλφοϊλ Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση Ζαχαριάδη από την ηγεσία της Ανοιχτής Πόλης «Χειρόφρενο» στους μισθούς του προσωπικού των ΚΤΕΛ Καρπουχτσής: «Με τα μέτρα “kinder έκπληξη” της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια» Τζαζ, αποικιοκρατία, εξουσία και αυτοδιάθεση Επιδότηση 40 λεπτά το λίτρο στο αλιευτικό πετρέλαιο για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Η απομάκρυνση Γκιλφόιλ φέρνει στην επιφάνεια τα αδιέξοδα της κυβέρνησης των αρίστων
Newsit.gr

Ο Βασίλης Κόκκαλης παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και παραδίδει την έδρα

Το τσουνάμι των παραιτήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με τον Βασίλη Κόκκαλη να αποχωρεί από το κόμμα και να παραδίδει την έδρα του.
Η παραίτηση του Βασίλη Κόκκαλη από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμενόμενη και ακολούθησε τις αποχωρήσεις των Όλγας Γεροβασίλη, Μιλτιάδη Ζαμπάρα, Διονύση Καλαματιανού και Γιάννη Ραγκούση.
Δήλωση παραίτησης Βασίλη Κόκκαλη από το βουλευτικό αξίωμα:
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Λάρισας και με σεβασμό στην εντολή που έλαβα, αποφάσισα να παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα και να παραδώσω την έδρα μου.
Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη. Είναι, όμως, καθαρή και συνειδητή, καθώς οι πολιτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω στη Βουλή προσποιούμενος ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει.
Γνωρίζω ότι αγρότες, κτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι και άνθρωποι που βρέθηκαν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια θα αναρωτηθούν: «Έδινες τη μάχη στη Βουλή για εμάς. Πώς θα τη δίνεις από εδώ και πέρα;». Η απάντησή μου είναι απλή: Θα συνεχίσω να τη δίνω με την ίδια επιμονή, από άλλα μετερίζια, μέσα στην κοινωνία και δίπλα σε όσους αγωνίζονται για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.
Η χώρα χρειάζεται άμεσα επαναφορά στη θεσμική κανονικότητα, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους δημοκρατικούς θεσμούς και ουσιαστική εξυγίανση του πολιτικού συστήματος. Χρειάζεται μια νέα πολιτική αρχή, με διαφάνεια, λογοδοσία και σεβασμό στη Δημοκρατία.
Υπήρξα πάντοτε θιασώτης ενός διευρυμένου κοινωνικού και προοδευτικού μετώπου, ικανού να ενώσει δυνάμεις και να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στις μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθήσω να εργάζομαι, χωρίς αξιώματα και χωρίς προσωπικές προϋποθέσεις.
Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ενημερώσω και τον πρόεδρο της Βουλής. Ευχαριστώ από καρδιάς τους πολίτες της Λάρισας για την εμπιστοσύνη και την τιμή.
To άρθρο Ο Βασίλης Κόκκαλης παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και παραδίδει την έδρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...