Τελευταία νέα
Μουντιάλ 2026: Πρώτη φορά στους «16» η Αίγυπτος – Υπέταξε στα πέναλτι την Αυστραλία [βίντεο] Γαλλία: Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 29% την εβδομάδα του μέγαλου καύσωνα Αφροδίτη Νέστορα: «Η τυφλή πολιτική βία να μην κερδίσει» – Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο της μητέρας της Μέση Ανατολή: Επιστρέφει στη Γαλλία το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle Μουντιάλ 2026: Στα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων στο Μεξικό-Αγγλία, έντονες αντιδράσεις κατά της FIFA Καύσωνας στις ΗΠΑ: Ακυρώνονται εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου “Φιάσκο” Ντόκου: Ομαδικά πυρά κατά Μαξίμου από την αντιπολίτευση Μεξικό: Βρέθηκε νεκρή δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στα μέσα Ιουνίου Ανατράπηκε λέμβος στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης Καρέ – καρέ η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του Σάββα Αναστασιάδη ΚΚΕ: Την πολιτική που οδήγησε στη λειψυδρία στην Αίγινα σερβίρει ως «λύση» η Κομισιόν Π.Γερουλάνος: «Η σωστή διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης προϋπέθετε άλλη κυβέρνηση»
Efsyn.gr

Ο Ταραντίνο «σνομπάρει» το Χόλιγουντ: «Είναι ένα άγευστο εργοστάσιο παραγωγής λουκάνικων»

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο Χόλιγουντ εμφανίστηκε ο γνωστός σκηνοθέτης, Κουέντιν Ταραντίνο, καθώς το χαρακτήρισε ένα  «ένα άγευστο εργοστάσιο παραγωγής λουκάνικων».
Γράφοντας στο περιοδικό Sight and Sound, ο Ταραντίνο δήλωσε ότι «από την περίοδο της πανδημίας και μετά… φαίνεται σχεδόν αδύνατο να κυκλοφορήσει μια νέα ταινία χωρίς να της βρω αμέτρητα ελαττώματα».
Πρόσθεσε: «Αδυναμίες, παραδοξότητες, κολακεία προς το κοινό, ακατάλληλες επιλογές ηθοποιών ή απλώς σκέτες ανοησίες συνήθως καταστρέφουν κάθε νέα ταινία που βγαίνει από αυτό το άγευστο εργοστάσιο παραγωγής λουκάνικων που κάποτε αποκαλούσε τον εαυτό του Χόλιγουντ».
Ο Ταραντίνο είπε επίσης ότι, παρόλο που «και η δεκαετία του 1980 ήταν αρκετά κακή», μπορούσε να «συγχωρήσει» τις ταινίες εκείνης της εποχής επειδή «λάτρευε να πηγαίνει σινεμά».
Στο άρθρο του, ο Ταραντίνο αναφέρθηκε εκτενώς σε μια σύγχρονη ταινία που του άρεσε – το The Rip, σε σκηνοθεσία του Τζο Καρνάχαν, που προβάλλεται αυτή τη στιγμή στο Netflix – ενώ ανέφερε επίσης το West Side Story του Στίβεν Σπίλμπεργκ, καθώς και τα Horizon: An American Saga Chapters 1 and 2, που σκηνοθέτησε ο Κέβιν Κόστνερ, ως πρόσφατες ταινίες που εκτίμησε. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχει δει «τίποτα που να με κρατήσει πραγματικά αιχμάλωτο και να με παρασύρει στη μαγική χώρα της απόλαυσης που επισκεπτόμουν τακτικά και που ήταν ο λόγος που αγαπούσα τον κινηματογράφο περισσότερο από κάθε άλλη μορφή τέχνης. Σήμερα προτιμώ να διαβάζω ένα βιβλίο».
Αυτή την περίοδο, ο Ταραντίνο εργάζεται πάνω σε ένα «περιπετειώδες» θεατρικό έργο με τίτλο The Popinjay Cavalier, το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου το 2027. Η πιο πρόσφατη κινηματογραφική του δουλειά ήταν το Once Upon a Time… in Hollywood (2019), που διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’60. Το 2021 δημοσίευσε μια μυθιστορηματική διασκευή της ταινίας, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε παραγωγή μια συνέχεια της ιστορίας σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Φίντσερ. Το 2024 ο Ταραντίνο εγκατέλειψε τα σχέδιά του για τη δέκατη μεγάλου μήκους ταινία του, The Movie Critic, η οποία υποτίθεται ότι θα ήταν και η τελευταία του.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...