Την είδηση για τον θάνατο του Ομήρου, της τυφλής αρσενικής θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα, γνωστοποίησε το κέντρο διάσωσης «ΑΡΧΕΛΩΝ».
Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση, ο Όμηρος είχε εντοπιστεί τραυματισμένος στο Μαυροβούνι Γυθείου το 2007 και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης. Ο Όμηρος χρειαζόταν ένα μόνιμο και κατάλληλο σπίτι, καθώς η όρασή του δεν μπορούσε να αποκατασταθεί, με αποτέλεσμα η επιστροφή του στη θάλασσα να μην είναι ασφαλής.
Έτσι, το 2010 ταξίδεψε στο ενυδρείο Blue Reef Aquarium στο Newquay της Κορνουάλης, όπου έζησε το υπόλοιπο της ζωής του, για περισσότερα από 16 χρόνια. Στο εν λόγω ενυδρείο ο Όμηρος έγινε ένας ξεχωριστός «πρεσβευτής» για τις θαλάσσιες χελώνες, βοηθώντας χιλιάδες επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα το είδος και τις απειλές που αντιμετωπίζει στη φύση.
Διαβάστε περισσότερα
