Τελευταία νέα
Παππάς στην ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Συλλογική ηγεσία μέχρι τις εκλογές – Να συμμαχήσουμε «με όσους θέλουν και με όσους μπορούν» Κασσελάκης για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Φεύγουν εκείνοι που είχαν αυτοανακηρυχθεί ως “θεματοφύλακές” του» Νέοι κανόνες από την ΕΕ κατά της καταστροφής απούλητων ρούχων – Στόχος η ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: Η Ρένα Δούρου μοναδική υποψήφια για την προεδρία της ΚΟ Τσίπρας: «Ό,τι φάγανε, φάγανε – Θα φέρουμε εργαλεία για να μην ξαναγίνει» Το σχέδιο για μειώσεις τιμών έως 20% στα σούπερ μάρκετ: Οι κατηγορίες των προϊόντων και το χρονοδιάγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Η Ρένα Δούρου μοναδική υποψήφια για την προεδρία της ΚΟ Αντώνης Κυριακάκης στην «Εφ.Συν.»: «Η κοινωνία μάς εκπαιδεύει να μη διεκδικούμε τίποτα» ΠΑΣΟΚ για το Ταμείο Ανάκαμψης: Ήταν ευκαιρία για αποθήκευση ενέργειας και φθηνό ρεύμα αλλά χάθηκε Άργος: Παρέμβαση ΑμεΑ στο δημαρχείο μετά τις δηλώσεις Μαλτέζου για τη δολοφονία του 20χρονου Θοδωρή [εικόνες] Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ Μόνη στην κάλπη η Ρένα Δούρου για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Η υποχώρηση Πολάκη και οι αιχμές για «σχέδιο» αποχωρήσεων
Efsyn.gr

Παραιτήθηκαν μέλη του προεδρείου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ – Αιχμές για επιθέσεις κατά Τσίπρα

Κείμενο παραίτησης εξέδωσαν μέλη του προεδρείου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την παραίτηση τους από την Κεντρική Επιτροπή και την παραίτηση του γραμματέα Πάνου Λαμπρινίδη – Στάχτου, από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.
Στη δήλωση ασκείται έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνεται εμμέσως, πλην σαφώς, η στήριξη στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα.
Τα μέλη που μέχρι πρότινος είχαν την ευθύνη ανασύνταξης και διεύρυνσης της οργάνωσης νεολαίας του κόμματος της Κουμουνδούρου, δηλώνουν πως παραιτούνται «από έναν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που, οι υπογράφοντες θεωρούμε ότι δεν διεκδικεί πλέον να διαδραματίσει τον ιστορικό του ρόλο, αυτόν της ενωμένης Κυβερνώσας Αριστεράς».
Τα μέλη που παραιτούνται είναι τα εξής:
Πάνος Λαμπρινίδης – Στάχτος
Πέτρος Μούχαλης
Αντώνης Μαλάκης
Κωνσταντίνος Καραγιώργος
Γιώτα Κασάπη
Αναλυτικά όλο το κείμενο:
«ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Εχθές, 16 Ιουλίου, η πλειοψηφία του Προεδρείου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψε το κείμενο παραίτησης μελών της Κεντρικής Επιτροπής.
Οι λόγοι αναλύθηκαν ήδη στην προηγούμενη απόφαση, όπου αναγνωρίστηκε ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι μία μάχη μεταξύ της Δεξιάς Παράταξης και της Αριστερής Παράταξης, και ζητήθηκε η κρισιμότερη ίσως στρατηγική απόφαση στην ιστορία του κόμματός μας, να παρθεί από τα ίδια του τα μέλη.
Εν τέλει, πάρθηκε από μία καλά οργανωμένη μειοψηφία, σε μια άτυπη διαδικασία. Μια απόφαση περιχαράκωσης, σε μια εποχή όπου συντελείται η ανασύνθεση του Αριστερού και Προοδευτικού χώρου, ώστε να δοθεί απάντηση στα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
«Όσοι/ες διαφωνούν μαζί μας, να παραιτηθούν» ζήτησαν κεντρικά στελέχη, τα οποία πρωταγωνιστούσαν το προηγούμενο διάστημα σε βίντεο της Ομάδας Αλήθειας, επιτιθέμενα στον Αλέξη Τσίπρα.
Παραιτούμαστε, λοιπόν, από έναν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που, οι υπογράφοντες θεωρούμε ότι δεν διεκδικεί πλέον να διαδραματίσει τον ιστορικό του ρόλο, αυτόν της ενωμένης Κυβερνώσας Αριστεράς. Συστρατευόμαστε με τις ομόφωνες αποφάσεις ενός μεγάλου αριθμού νομαρχιακών και συντονιστικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Ο αγώνας μας όμως δεν τελειώνει εδώ.
Στόχος μας στις επόμενες εκλογές να ανατρέψουμε την Δεξιά Παράταξη, και να αλλάξουμε τις ζωές της γενιάς μας.»

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...