Πυρά κατά του προεδρείου της ΚΕΔΕ εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις που υπονόμευσαν το αδιάβλητο της ψηφοφορίας στο συνέδριο και για επιθέσεις από στελέχη της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας σε βάρος του Χάρη Δούκα. Η Χαριλάου Τρικούπη προειδοποιεί ότι η χειραγώγηση των συσχετισμών πλήττει τη δημοκρατική λειτουργία της αυτοδιοίκησης και αγνοεί τις ανάγκες των δημάρχων και των πολιτών.
Παράλληλα, στρέφεται κατά στελεχών της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας, κάνοντας λόγο για επιθέσεις προς τον δήμαρχο Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Τώρα», Χάρη Δούκα, αλλά και προς συνεργάτες του.
Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τις «μεθοδεύσεις του προεδρείου της ΚΕΔΕ» που, όπως καταγγέλλει, «αρνήθηκε να διασφαλίσει το αδιάβλητο της ψηφοφορίας για τη λήψη των αποφάσεων του συνεδρίου της», καθώς και τις «ανοίκειες επιθέσεις στελεχών της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας κατά του επικεφαλής της παράταξης ‘Αυτοδιοίκηση τώρα’, Χάρη Δούκα και των στελεχών της».
Η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει ότι η διαμόρφωση των πλειοψηφιών με πρακτικές χειραγώγησης δεν συνάδει με τον ρόλο της αυτοδιοίκησης, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία οι δήμοι αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις.
Όπως υπογραμμίζει, «Η αντιδημοκρατική χειραγώγηση πλειοψηφιών είναι το τελευταίο που χρειάζεται η αυτοδιοίκηση σε αυτή την κρίσιμη καμπή», καθώς, σύμφωνα με το κόμμα, «αντιβαίνει προς τον ίδιο τον συνταγματικό σκοπό της και περιφρονεί την αγωνία των δημάρχων, των αυτοδιοικητικών αλλά και των ίδιων των δημοτών για ακηδεμόνευτη διοίκηση».
Πηγή: in.gr
Διαβάστε περισσότερα
