Τελευταία νέα
Υπουργείο Εργασίας: Υποχρεωτικά τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων λόγω καύσωνα Κύπελλα Ευρώπης: Το μονοπάτι για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ – Ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι Απάντηση Τσουκαλά στις δηλώσεις Μητσοτάκη: «Αλχημείες, αμνησία, αφωνία και μετεξεταστέος στα οικονομικά» ΕΛ.Α.Σ.: Τέλος οι πανελλαδικές εξετάσεις – Ριζικές μεταρρυθμίσεις για την Παιδεία Ο Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο σε εκδήλωση του υπ. Οικονομικών Ανδρουλάκης σε σύσκεψη με δημάρχους Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής: Σας αντιμετωπίζουν ως κομπάρσους Γ. Αντετοκούνμπο: «Μεγάλωσα χωρίς λεφτά αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια» – Η εξομολόγηση για τα παιδικά του χρόνια Ολυμπιακός: Πολύ δύσκολος αντίπαλος η Ναϊμέγκεν, τονίζει ο Μεντιλίμπαρ Ο Μητσοτάκης παρομοίασε τη ΝΔ με την Ισπανία στο Μουντιάλ: «Όποιος έχει την μπάλα βάζει γκολ» ΗΠΑ: Ξανά πάνω από τα 4 δολάρια η τιμή της βενζίνης – Σε μπελάδες η κυβέρνηση Τραμπ Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον Πειραιά – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής [βίντεο] Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή μια 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο
Paron.gr

ΠΑΣΟΚ: Προειδοποίηση για θεσμική εκτροπή και συγκάλυψη στη Βουλή

Για προαναγγελθείσα θεσμική εκτροπή και προσπάθεια συγκάλυψης αναφορικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις προειδοποιεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε γνωστό ότι την προσεχή Παρασκευή εισάγεται στην Ολομέλεια το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Το αίτημα αφορά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της μειοψηφίας με τη συγκέντρωση τουλάχιστον 120 ψήφων, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.
Αναλυτικά αναφέρει το ΠΑΣΟΚ:
«Σήμερα είδαμε το τρέιλερ μιας ακόμη προαναγγελθείσας θεσμικής εκτροπής. Μην διανοηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία να ευτελίσει ξανά το Κοινοβούλιο. Η συγκάλυψη δεν θα περάσει»
Πριν από λίγο στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή εισάγεται στην Ολομέλεια το αίτημα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις παράνομες παρακολουθήσεις.
Ο κ. Κακλαμάνης έκανε ρητή αναφορά στα άρθρα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής που σύμφωνα με την πρόταση της Κ.Ο. πρέπει να εφαρμοστούν για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της μειοψηφίας, δηλαδή η εξεταστική επιτροπή αποφασίζεται με τουλάχιστον 120 ψήφους.
Όταν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στη Διάσκεψη ζήτησαν να δεσμευτεί ο Πρόεδρος της Βουλής ως θεματοφύλακας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, ότι δεν θα αλλάξει η προβλεπόμενη διαδικασία -όπως διαρρέεται στον Τύπο ότι είναι πρόθεση της κυβέρνησης-, ο κ. Κακλαμάνης παρέπεμψε στην Ολομέλεια.
Περιέργως, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, εκείνοι σιώπησαν.
Σήμερα, συνεπώς, είδαμε το τρέιλερ μιας ακόμη προαναγγελθείσας θεσμικής εκτροπής.
Μην διανοηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία να ευτελίσει ξανά το Κοινοβούλιο για να αποφύγει τη λογοδοσία για το δυσώδες σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων. Η συγκάλυψη δεν θα περάσει.
The post ΠΑΣΟΚ: Προειδοποίηση για θεσμική εκτροπή και συγκάλυψη στη Βουλή appeared first on ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...