Τελευταία νέα
Πετρούνιας: «Χάλκινος» ο «άρχοντας των κρίκων» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης [βίντεο] Βέλγιο: Τα μέλη του ΝΑΤΟ συζητούν επιλογές για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς εμπλοκή της Συμμαχίας Το νέο ελληνικό καλοκαίρι: Καύσωνας, φωτιές, καπνός, κουνούπια και στη μέση η υγεία Καμπανάκι για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Δεύτερη στην Ευρώπη η Ελλάδα μετά την Ιταλία – Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ Άγιος Δημήτριος: Τι υποστηρίζει ο 23χρονος για το μαχαίρωμα στον 18χρονο – «Δεν θυμάμαι τίποτα» Άνδρος: Βρήκαν πάνω από 2 κιλά κοκαΐνης σε παραλίες Wall Street Journal: Πώς κατέρρευσε στη Σαουδική Αραβία το «όνειρο» της φαραωνικής πόλης του μέλλοντος [βίντεο] ΚΚΕ: Ζητεί άμεσα μέτρα για τη φοιτητική στέγη και τις ευάλωτες οικογένειες Τραγωδία στα Τζουμέρκα: Νεκρός 86χρονος που έπεσε από τη στέγη του σπιτιού του Οι 1000mods στην efsyn: Το πρώτο φεστιβάλ στο Χιλιομόδι και ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο 46χρονος Ροναλντίνιο: Κυνηγά το 300ό γκολ της καριέρας του FIFA: «Καμπάνα» δέκα αγωνιστικών στον Παρέδες για την «έκρηξή» του στον τελικό του Μουντιάλ
Efsyn.gr

Πεζεσκιάν: «Το Ιράν δεν εμπορεύτηκε την αξιοπρέπειά του» – Δεν πάει στη Γενεύη ο Πακιστανός πρωθυπουργός

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν εμφανίστηκε σε ανάρτησή του στο Χ να κρατά έγγραφο που φέρεται να δείχνει το μνημόνιο συμφωνίας που υπέγραψε για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας πως το Ιράν «δεν εμπορεύτηκε την αξιοπρέπειά του».
Ειδικότερα, ο Πεζεσκιάν έγραψε: «Αυτό το κείμενο αποτελεί την αντανάκλαση της φωνής ενός έθνους που δεν εμπορεύτηκε την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία του για καμία απειλή ή πίεση. Αυτό που καταγράφηκε σήμερα ήταν το αποτέλεσμα εθνικής ανθεκτικότητας, πολιτικού ορθολογισμού και υπεύθυνης διπλωματίας».
Πακιστάν: Το μνημόνιο έχει υπογραφεί, ο Σαρίφ δεν πάει στη Γενεύη
Στο μεταξύ ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ ανέβαλε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Ελβετία για αύριο (Παρασκευή), όπου επρόκειτο να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του στο Γαλλικό Πρακτορείο, την επομένη της ηλεκτρονικής, εξ αποστάσεως υπογραφής από τον Αμερικανό και τον Ιρανό πρόεδρο του μνημονίου κατανόησης για τον τερματισμό του πολέμου.
«Η προγραμματισμένη επίσκεψη αναβλήθηκε επειδή το μνημόνιο κατανόησης του Ισλαμαμπάντ έχει ήδη υπογραφεί ηλεκτρονικά (από τις ΗΠΑ και το Ιράν), έχει τεθεί σε ισχύ και έχει πλέον τεθεί σε εφαρμογή», δήλωσε ο Μοσάραφ Ζαΐντι, προσθέτοντας ότι το Πακιστάν, μεσολαβούσα χώρα, θα υποστηρίξει το επόμενο βήμα σε «τεχνικό επίπεδο».
Ο Σαρίφ τόνισε χθες πως στην Ελβετία θα οργανωθεί την Παρασκευή τελετή για να τιμηθεί η σημαντική «εξέλιξη» και να αρχίσουν «τεχνικές συνομιλίες» ανάμεσα στα μέρη.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...