Τελευταία νέα
Θλίψη στον χώρο της μουσικής: Πέθανε στα 47 του ο Γιώργος Λαγογιάννης Οι Metallica αποθεώσαν την Πηνελόπη Αναστασοπούλου στο Instagram για την ερμηνεία της στο «The Unforgiven II» Το νησί των Δωδεκανήσων που είναι στην κορυφή των «μυστικών» ονειρεμένων προορισμών στη Μεσόγειο Ενα «τέλος» χωρίς ημερομηνία λήξης Άνθρακας οι δασμοί του Τραμπ: Οι ΗΠΑ επέστρεψαν 81 δισ. δολάρια μετά την δικαστική απόφαση Κρούσματα σαλμονέλας στη Λαμία: Βρήκαν τον προμηθευτή κοτόπουλων – Ψάχνουν τον ενδιάμεσο και τη μονάδα εκτροφής Το Ιράν έπληξε δύο δεξαμενόπλοια των Εμιράτων στα Στενά του Ορμούζ – Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων: Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια – Οι ευχές του Βασίλη Κικίλια [βίντεο] Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα “Κλειδώνουν” μέτρα 2 δισ. στη ΔΕΘ-Προεκλογική εγρήγορση για αυτοδυναμία-Απάντηση στα σενάρια συνεργασίας με Σαμαρά  Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης: Νέος πρόεδρος ο Νίκος Μπάτζιος Πάτρα: Αγωνία για 2χρονη που είχε κλειδωθεί μέσα σε ΙΧ – Εσπασαν το τζάμι για να την απεγκλωβίσουν
Newsauto.gr

Ποια είναι τα μοντέλα που σπάνε ταμεία στην Ευρώπη;

Δημοσιεύτηκαν οι ευρωπαϊκές πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων για το μήνα που πέρασε, και βλέπουμε ποια είναι τα best sellers που προτιμούν οι Ευρωπαίοι. Υπάρχει αυτοκίνητο που σημείωσε άνοδο 1.434% σε σχέση με τον Μάιο του 2025!

Δημοσιεύτηκαν οι ταξινομήσεις των νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη για το Μάιο του φετινού έτους, δείχνοντας τις τάσεις της αγοράς στη Γηραιά Ήπειρο. Εκτός από την σφυγμομέτρηση που δείχνει τι προτιμούν οι Ευρωπαίοι, έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι τα best seller μοντέλα, μιας και κατά πάσα πιθανότητα θα βρουν το δρόμο τους στην Ελλάδα ως μεταχειρισμένα, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, διαμορφώνοντας έτσι την αντίστοιχη αγορά στη χώρα μας.

Στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων βρίσκεται το Dacia Sandero, με 19.685 ταξινομήσεις μέσα στο Μάιο. Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της περσινής χρονιάς, παρουσίασε αύξηση της τάξης του 0,8%. Παράλληλα, το μοντέλο έχει σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις για το 2026 μέχρι στιγμής, με 87.824 αντίτυπα.

Δεύτερο έρχεται το VW T-Roc, με 17.419 πωλήσεις μέσα στον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας πτώση -5,7% συγκριτικά με το Μάιο του 2025.

Στην τρίτη θέση έρχεται το Tesla Model Y με 17.202 ταξινομήσεις μέσα στο Μάιο, σημειώνοντας άνοδο 68,2%.

Τέταρτο βρίσκουμε το VW Golf με 17.198 μονάδες (αύξηση 6% σε σχέση με πέρσι) και πέμπτο το Peugeot 208 με 15.426 αντίτυπα (πτώση -3,8%).

Μέσα στο Μάιο πουλήθηκαν 15.228 αντίτυπα του Toyota Yaris Cross, τοποθετώντας το ιαπωνικό B-SUV στην έκτη θέση (με πτώση -0,1% σε σχέση με το 2025), ενώ κατά πόδας ακολουθεί το VW Tiguan με 15.120 μονάδες, σημειώνοντας πτώση -5,6%.

Τα Renault Clio, Opel Corsa και Hyundai Tucson ολοκληρώνουν τη δεκάδα, με 14.376, 14.281 και 12.907 ταξινομήσεις πανευρωπαϊκά μέσα στο μήνα που πέρασε. Το Clio σημείωσε πτώση -30,6%, ενώ τα Corsa και Tucson άνοδο 7,5 και 12,8% αντίστοιχα.

Περνώντας στα 5 μοντέλα που σημείωσαν τη μεγαλύτερη διαφορά στις πωλήσεις, συγκριτικά με το 2025, το BYD Atto 2 έδειξε εντυπωσιακή πρόοδο, με την αύξηση να είναι στο 1.434%. Τον Μάιο πουλήθηκε σε 10.232 αντίτυπα (24η θέση συνολικά), όταν τον ίδιο μήνα πέρσι είχε 667 ταξινομήσεις.

Δεύτερο καλύτερο είναι το Tesla Model 3 με 198% (9.566 αντίτυπα -26η θέση), και τρίτο το Opel Frontera με αύξηση 138,5% (7.409 πωλήσεις -41η θέση). Το Citroen C3 Aircross είχε πρόοδο της τάξης του 109,9%, με 8.840 μονάδες (33η θέση) και η Mercedes CLA παρουσίασε βελτίωση 103,7%, με 7,665 αντίτυπα, που την τοποθετούν 40η στη λίστα με τα best sellers του Μαΐου 2026.

Όσον αφορά στο TOP 10 των ευρωπαϊκών ταξινομήσεων για το 2026 μέχρι στιγμής, αυτό είναι το ακόλουθο:

Dacia Sandero, με 87.824 αντίτυπα

Renault Clio, με 86.365 αντίτυπα

VW Golf, με 85.118 αντίτυπα

VW T-Roc, με 83.640 αντίτυπα

Toyota Yaris Cross, με 79.888 αντίτυπα

Peugeot 208, με 79.263 αντίτυπα

VW Tiguan, με 77.818 αντίτυπα

Tesla Model Y, με 76.446 αντίτυπα

Opel Corsa, με 73.475 αντίτυπα

Peugeot 2008, με 72.701 αντίτυπα

Οι πωλήσεις του 2026 μέχρι τώρα δείχνουν πως τα νέα SUV και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Το Skoda Elroq υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις του, με 48.506 αντίτυπα (27η θέση), και το Citroen C3 Aircross σημείωσε άνοδο της τάξης του 498%, με 45.735 μονάδες (31η θέση). Το Opel Frontera είχε θεαματική βελτίωση, με το ποσοστό να είναι 613% και τις πωλήσεις φέτος να το τοποθετούν στην 48η θέση (35.361 μονάδες). Καλή πορεία έδειξε και το Dacia Bigster, που είναι στην 46η θέση με 35.940 αντίτυπα, έχοντας διαφορά σε σχέση με πέρσι της τάξης του 267,6%.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Πάνω από 2.300 παραβάσεις για μη χρήση κράνους σε μία εβδομάδα

Η smart ανακαλύπτει εκ νέου το ενιαίο εμπρός κάθισμα

Η GM μπαίνει στην αμυντική βιομηχανία μέσω συνεργασίας με τη Lockheed Martin

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...