Τελευταία νέα
Καρπουχτσής (ΕΛ.Α.Σ): «Η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για το άρθρο 23» – «Επικοινωνιακό μέτρο» η μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα περιόδου ΠΑΣΟΚ για καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: «Το έργο πρέπει να προχωρήσει» Συμφωνία ΠΑΟΚ – Ζίβκοβιτς για νέο συμβόλαιο 4+1 ετών Navtex και από την Κύπρο – Ποιο είναι το δρομολόγιο του «Abeille Marengo» Θεώνη Κουφονικολάκου: «Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε – Το 49% των Ελλήνων δηλώνει ότι υποφέρει από άγχος ή κατάθλιψη που σχετίζεται με την εργασία του» Δημήτρης Μάντζος: Ο μόνος ασφαλής δρόμος είναι ο δρόμος της διεθνούς νομιμότητας για το καλώδιο ενεργειακής σύνδεσης Ποινικοί Κώδικες: Νέα επίθεση Κοντονή σε Τσίπρα χωρίς ονόματα Μαρινάκης για αλλαγή συντελεστή δόμησης: Μεταφέρονται εντός του ίδιου δήμου Συνάντηση Τσίπρα με τον δήμαρχο του Παρισιού: «Να δώσουμε προοδευτική απάντηση απέναντι στην Ακροδεξιά» Πυροβολισμοί στον Κολωνό: Ένας τραυματίας μέσα σε αυτοκίνητο Κοντονής κατά Τσίπρα για τον Ποινικό Κώδικα: «Αν με προκαλέσει, θα τα πούμε αλλιώς» – Τι αποκάλυψε για τις συνομιλίες τους Ενταση Ελλάδας Τουρκίας: Εξέδωσε διπλή αντι -NAVTEX
Efsyn.gr

Πολεοδομία Κατερίνης: Τα «γρηγορόσημα», η άρνηση των κατηγοριών και οι δωροδοκίες σε χρήμα, έπιπλα, υπολογιστές

Λεπτομέρειες από τη δράση του κυκλώματος δωροδοκίας στην υπηρεσία Πολεοδομίας της Κατερίνης φέρνει στο φως η έρευνα των αρχών, με την ανακριτική διαδικασία να συνεχίζεται και τους κατηγορούμενους να αρνούνται τα πάντα.
Οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα που αποκαλύφθηκε φέρονται να ζητούσαν χρήματα, αλλά ακόμη και υλικά αγαθά όπως έπιπλα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προκειμένου να επιταχύνουν εκκρεμείς υποθέσεις, όπως η έκδοση οικοδομικών αδειών και η νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα λεγόμενα «γρηγορόσημα» ξεκινούσαν από 100 ευρώ, ενώ για πιο απαιτητικές υποθέσεις τα ποσά μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και τις 7.000 ευρώ.
Τι είπαν στις απολογίες τους
Υπάλληλοι της Πολεοδομίας μεταξύ των οποίων ο διευθυντής και ο προϊστάμενος Δόμησης, καθώς επίσης και ένας ιδιώτης μηχανικός, παρουσιάστηκαν ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Κατερίνης προκειμένου να απολογηθούν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.
Ο διευθυντής της Πολεοδομίας, που θεωρείται βασικός κατηγορούμενος, αρνείται τις κατηγορίες περί δωροδοκίας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τα χρήματα που εισέπραττε αφορούσαν υπηρεσίες που παρείχε για τη σύνταξη μελετών και όχι παράνομες εξυπηρετήσεις. Για τις 29 συναλλαγματικές συνολικής αξίας 420.000 ευρώ, που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, υποστηρίζει ότι συνδέονται με επένδυση την οποία είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του.

Τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι που απολογήθηκαν. Ένας από τους κατηγορούμενους παραδέχθηκε ότι ασκούσε παράλληλα ιδιωτικό έργο, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν επηρέαζε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα. «Δεν πήρα χρήματα σε καμία περίπτωση ως αντάλλαγμα για εξυπηρετήσεις. Τα μόνα χρήματα που έλαβα ήταν για το ιδιωτικό έργο», ανέφερε στην απολογία του.
Από την πλευρά του, συμβασιούχος υπάλληλος της υπηρεσίας υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε σε καμία εγκληματική οργάνωση, και ότι δεν έλαβε χρήματα από ιδιώτες ή συναδέλφους του. «Ήμουν μόνο πέντε μήνες στην Πολεοδομία και έχει ήδη λήξει η σύμβασή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για νόμιμες αμοιβές από επαγγελματικές εργασίες έκανε λόγο και ο ιδιώτης μηχανικός.
Όπως είναι γνωστό στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται συνολικά 151 περιπτώσεις παράνομων συναλλαγών και πράξεων δωροδοκίας.
 
 
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...