Τελευταία νέα
Τραμπ: «Στημένες» οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ είχαν προετοιμάσει το έδαφος για να επιστρέψει η Ματσάδο στη Βενεζουέλα Χρυσή Μπάλα: Τρίτωσε το… καλό για τον Γιαμάλ – Πήρε ξανά το βραβείο για του κορυφαίου νέου παίκτη της χρονιάς Η Ιορδανία εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις στη νότια Συρία – Αφορμή η επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία Όλγα Κεφαλογιάννη: “Η Κρήτη έχει τις προδιαγραφές για να γίνει προορισμός για 12 μήνες το χρόνο” Κεραμέως για Pizza Fan: Στήριξη στους εργαζόμενους ΗΠΑ: Εκλογές στην εποχή του AI – Οι υποψήφιοι προσαρμόζουν την καμπάνια τους ώστε να τους προτιμούν τα chatbots ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μπεκίρης έφυγε αλλά η ευθύνη της επιλογής του ανήκει στον Μητσοτάκη – Ας δώσει εκείνος απαντήσεις, αν μπορεί» Pizza Fan: Ελεύθεροι με όρους οι πρώτοι πέντε απολογούμενοι – Ανάμεσά τους ο προγραμματιστής του «αμαρτωλού» λογισμικού «Ρίχνει καρέκλες» σε όλη τη χώρα – Πού σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, ποιες περιοχές παίρνουν σειρά Βάσω Τσαρούχα: Γιατί τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» και δεν προφυλακίστηκε ΕΕ και πέντε χώρες κατέθεσαν δήλωση στον ΟΗΕ: «Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο»
Efsyn.gr

Πρώτο κουδούνι στο δημοτικό σχολείο των φυλακών Τρικάλων

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα ο αγιασμός για τη λειτουργία του πρώτου δημοτικού σχολείου που στεγάζεται μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα, με στόχο να στηρίξει τα παιδιά κρατουμένων.
Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς φέρνει συνήθως χαμόγελα, αγωνία και προσδοκίες, όμως για ορισμένες οικογένειες το πρώτο κουδούνι έχει ακόμη πιο ουσιαστική σημασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τη λειτουργία του πρώτου δημοτικού σχολείου που στεγάζεται μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα, παρουσία εκπαιδευτικών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και γονέων.
Πρόκειται για μια καινοτόμο δράση
Το εγχείρημα δεν αποτελεί απλώς μια εκπαιδευτική δομή, αλλά μια γέφυρα φροντίδας για τα παιδιά των κρατουμένων. Βασικός στόχος είναι να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη μάθηση για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες ή τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.
Με τη δημιουργία του σχολείου γίνονται έμπρακτα βήματα για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, την καταπολέμηση του στίγματος και την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης.
Πρόκειται για μια καινοτόμο δράση, που αποδεικνύει ότι η παιδεία και η κοινωνική δικαιοσύνη μπορούν να φτάσουν παντού, προσφέροντας στα παιδιά τα εφόδια που χρειάζονται και μια δεύτερη ευκαιρία για το μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...