Τελευταία νέα
Καλοκαίρια στην Αθήνα: «Παλιά πήγαινα στην Ικαρία, τώρα πάνε οι διακοπές – Δεν φτάνει η σύνταξη» [βίντεο] Φωτιά στη Βωβούσα Ιωαννίνων – Επιχειρεί ένα ελικόπτερο ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών για την πρόωρη αποπληρωμή χρέους Κωνσταντίνος Τσουκαλάς – ελληνικές πρωτοπορίες Οι… νοικοκυραίοι «Σβήνει» το χρέος με «όπλο» το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ του ΣΥΡΙΖΑ Σκάνδαλο στη Γαλλία: Υπάλληλος υπουργείου νάρκωνε υποψήφιες για εργασία για να τις βλέπει να ουρούν – 250 καταγγελίες Πρόωρη αποπληρωμή χρέους: Πολιτικός τζόγος Μητσοτάκη για επικοινωνιακή αξιοποίηση Το πρώτο βίντεο Τσίπρα για τη δημιουργία της ΕΛΑΣ – «Πιστεύω στη διάκριση της Αριστεράς με τη Δεξιά» Νίκος Καραχάλιος: «Η χώρα χρειάζεται πολιτική ουσίας» – Ο Μητσοτάκης είναι «μπριλ κριμ στα μαλλιά και ατομικό παιχνίδι» Το αντισυμβατικό κυκλαδίτικο νησί που μαγεύει τους Γάλλους ταξιδιώτες «Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το «ΑΕΝΑΟΝ» – Στις 2 Σεπτεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση
Efsyn.gr

Σεισμοί στην Εύβοια: «65 χρόνια δεν έχω ξανανιώσει κάτι τέτοιο – Δεν πρόλαβα ούτε παπούτσια να βάλω»

Τη στιγμή που το βιος τους ταρακουνήθηκε από το μπαράζ σεισμών που αναστάτωσαν το μεσημέρι της Κυριακής την Εύβοια, περιγράφουν κάτοικοι στη Δαφνούσσα και στο Μαντούδι.
Όπως αναφέρουν στο Orange Press Agency, φοβήθηκαν πολύ καθώς εκτιμούν ότι εδώ και δεκαετίες δεν έχουν βιώσει τόσο δυνατό σεισμό.
«Φοβερός σεισμός, τρόμος, κουνιόταν η γη»
«Εδώ στο σπίτι ήμουν, καθόμουν εδώ στο κουζινάκι να δω τηλεόραση, ειδήσεις. Δε θυμάμαι ακριβώς, η ώρα ήταν μια πάρα δέκα και την ώρα του σεισμού η μητέρα μου κοιμόταν παρα δίπλα, στο άλλο το δωμάτιο. Προσπαθούσε να σηκωθεί για είναι ηλικιωμένη και την έπιασαν εγώ από τα χέρια και την έβγαλα έξω από το σπίτι. Φοβερός σεισμός, τρόμος, να σείεται, κουνιόταν η γη, τα πάντα. Ευτυχώς που τον έκανε διακεκομμένο και δεν ήταν μονοκόμματο, ήταν σε τρείς δόσεις αν θυμάμαι καλά» λέει ο Κώστας. Η μητέρα του, όπως αναφέρει, «βγήκα ξυπόλητη έξω, δεν πρόλαβα ούτε παπούτσια να βάλω».

«Είμαι 65 χρόνων και δεν έχω καταλάβει τέτοιο δυνατό σεισμό»
Ο κύριος Τάσος ήταν στο Μαντούδι την ώρα του σεισμού, ενώ η μητέρα του κατοικεί στη Δαφνούσσα. «Ήμουν στο σπίτι και κατάλαβα πως είχε πολύ δυνατό σεισμό, είμαι 65 χρόνων και δεν έχω καταλάβει τέτοιο δυνατό σεισμό. Ανέβηκα επάνω, τα είδατε κι εσείς εδώ τι έγινε. Σε αυτό το σπίτι μεγαλώσαμε επτά παιδιά. Είναι η μητέρα μου αυτή τη στιγμή φιλοξενούμενη γιατί το σπίτι το έχει δώσει στα δύο αδέρφια. Έχει ξανακάνει σεισμό, με λίγα λόγια πταίσματα είχαν δώσει, δεν έφταναν ούτε για τις μπογιές για το σπίτι αυτό. Είχε ξαναπάθει ζημιά και αυτή τη στιγμή έπεσαν οι τοίχοι όλοι, όπως είδατε κι εσείς. Πιο πολύ θέλουμε να φτιάξουμε το σπίτι για τη μάνα μου, να μη το βλέπει έτσι γιατί είναι μεγάλη γυναίκα» υπογραμμίζει ο κ. Τάσος.

 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...