Τελευταία νέα
Έφυγε από τη ζωή ο ντράμερ των ZZ Top, Φρανκ Μπερντ σε ηλικία 77 ετών Κωνσταντίνος Τσουκαλάς [1937-2026]: Ενας μεγάλος στοχαστής απέναντι στις βεβαιότητες ΗΠΑ – Ιράν: Το «ναυάγιο» της συμφωνίας των 60 ημερών – Από τις πανηγυρικές υποσχέσεις στο απόλυτο αδιέξοδο Λήρος Δεκαπενταυγούστου Ινστιτούτο Τσίπρα: Η πρόταση για «Ενεργειακή Δημοκρατία» απέναντι στους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος Ρένα Δούρου: Επίδειξη δύναμης με μηνύματα εντός και εκτός Κουμουνδούρου Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Αυγούστου Το «παλιό, ορθόδοξο» ΠΑΣΟΚ επέστρεψε: Σκληρό μέτωπο και πυρά κατά Τσίπρα Για την έκπληξη πάει ο Σαμαράς ΑΕΚ: Λευκή ισοπαλία κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας – Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κριθεί η πρόκριση Η Λιβερία συνδράμει την ακροδεξιά πολιτική του Τραμπ: Θα δεχθεί έως 1.200 μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά του ΔΠΔ: Επέβαλαν κυρώσεις στην πρόεδρο του Δικαστηρίου και σε ανώτερο λειτουργό
Efsyn.gr

Σεισμός στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 55 νεκροί – Σβήνουν οι ελπίδες για 31 αγνοούμενους

Σωστικά συνεργεία στις Φιλιππίνες συνεχίζουν σήμερα να ανοίγουν δρόμους απομακρύνοντας συντρίμμια και να αναζητούν επιζώντες σε κτίρια που κατέρρευσαν, αψηφώντας τη βροχή και τις μετασεισμικές δονήσεις, έπειτα από τον πολύ ισχυρό σεισμό που έπληξε το νότιο τμήμα στις αρχές αυτής της εβδομάδας, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 55 νεκρούς, κατά τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό.
Ο σεισμός 7,8 βαθμών σημειώθηκε τη Δευτέρα στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά των ακτών του νησιού Μιντανάο, προκαλώντας την κατάρρευση πολλών κτιρίων και κατολισθήσεις σε μεγάλο μέρος του.
Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 55 νεκρούς, από 46 που είχαν καταμετρηθεί την Τετάρτη, ενώ άλλοι 31 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, κατά τις τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με τον Ρενέ Πουνσαλάν, υπεύθυνο των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών στην επαρχία Σαρανγκάνι, που υπέστη βαρύ πλήγμα, αν και αρκετοί δρόμοι άνοιξαν, συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ελικόπτερα για να διανέμονται τρόφιμα και νερό σε κατοίκους απομονωμένων περιοχών, πολλές από τις οποίες στερούνται ακόμη την ηλεκτροδότηση.
«Οι μετασεισμοί συνεχίζουν να μας επιβραδύνουν και επίσης έβρεξε τη νύχτα, χρειάστηκε έτσι να διακόψουμε για κάποιο χρόνο» τις επιχειρήσεις, είπε.
Αν και οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται, σβήνουν πλέον οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες, προειδοποίησε — εκτός αν συμβεί κάποιο «θαύμα».
Την Τετάρτη ο πρόεδρος Φέρντιναντ Μάρκος ο νεότερος μετέβη στις πληγείσες περιοχές, ειδικά στην πόλη Τζένεραλ Σάντος, τη μεγαλύτερη στη σεισμοπαθή περιοχή. Επισκέφτηκε σχολείο που υπέστη ζημιές και κέντρο διανομής βοήθειας.
Υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει 100 εκατομμύρια πέσος (1,4 εκατ. ευρώ) για να ανοικοδομηθεί το κτίριο του δημαρχείου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...