Τελευταία νέα
Συνελήφθη κακοποιός με χειροβομβίδα – Είχε ως στόχο το σπίτι του πρώην εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου Ηχηρό «παρών» Τσίπρα στη ΔΕΘ με βασικούς άξονες οικονομία και παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης Πόλο: Στον τελικό του World Cup ανδρών η εθνική με «κέρβερο» Τζωρτζάτο Άργος: Πορεία για τη δολοφονία του Θοδωρή από αστυνομικούς – Χρήση χημικών έκαναν τα ΜΑΤ [εικόνες] Γκαρά: Χρειάζονται προοδευτικές πολιτικές για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια Βασίλης Τολιόπουλος: «Νιώθω σπίτι μου τον Άρη» Οι νέες διατροφικές συνήθειες ξαναγράφουν τη «συνταγή» των σνακ Χανιά: Οργανωμένο έγκλημα και εμπλοκή αστυνομικών βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη σύλληψη του ιατροδικαστή Μητσοτάκης – Χριστοδουλίδης: Κοινός συντονισμός για το Κυπριακό και στήριξη στις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ Επίθεση Πολάκη σε Φαραντούρη: Είσαι φελλός- Γυρολόγε σιωπή και γύρνα την έδρα Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν αναβάθμισε τα Πανεπιστήμια – Απλώς άδειασε τα αμφιθέατρα και ενισχύει τα Κολλέγια Κώστας Τσουκαλάς: «Αν κάποιος ασκεί την πολιτική Τσίπρα είναι σήμερα η Νέα Δημοκρατία»
Moneypress.gr

Σε αύξηση επιτοκίων προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας

Η Τράπεζα της Νορβηγίας ανακοίνωσε την αύξηση κατά 0,25 της μονάδας του βασικού επιτοκίου στο 4,25% και έγινε η πρώτη κεντρική τράπεζα στην Ευρώπη που συσφίγγει την νομισματική της πολιτική από την έναρξη του πολέμου στην Μέση Ανατολή.

«Η αύξηση των τιμών είναι υπερβολικά υψηλή και βρίσκεται πάνω από τον στόχο εδώ και πολλά χρόνια», επεσήμανε η κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας της Νορβηγίας Ιντα Βόλντεν Μπάκε.
Ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Τον Μάρτιο, ο δομικός πληθωρισμός, ο προτιμώμενος δείκτης της Τράπεζας της Νορβηγίας, βρισκόταν στο 3%, σαφώς πάνω από τον επίσημο στόχο της νομισματικής πολιτικής που είναι στο 2% περίπου.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας
Στην ανακοίνωσή της, η κεντρική τράπεζα τονίζει την «μεγάλη αβεβαιότητα» που ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αφήνει να πλανάται επί των οικονομικών προοπτικών.
«Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που οφείλεται στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή μπορεί να αυξήσει τον πληθωρισμό», προειδοποίησε η Ιντα Βόλντεν Μπάκε.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...