Την ταυτότητά του, ως ένας από τους βασικούς μάρτυρες του σκανδάλου που έχει προκαλέσει σεισμό στο ελληνικό μπάσκετ, αποκάλυψε ο Ευάγγελος Τσάπας.
Ο επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης ομάδων μπάσκετ μίλησε στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε συγκεκριμένες συναντήσεις, χρηματικές παραδόσεις και αναμετρήσεις στις οποίες -όπως υποστήριξε- υπήρξαν συνεννοήσεις με διαιτητές για την ευνοϊκή μεταχείριση ομάδων.
Στα όσα υποστήριξε ενέπλεξε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βαγγέλη Λιόλιο και τον επιχειρηματία Γιώργο Μαυραγάνη, τον οποίο παρουσίασε ως στενό συνεργάτη και πρόσωπο απόλυτης εμπιστοσύνης του πρώτου.
«Αποφάσισα να μιλήσω διότι όταν ήρθαν στα αυτιά μου κάποια πράγματα. Τον Κύριο Λιόλιο τον ξέρω από το 2014 και τον κύριο Μαυραγάνη από το 2018. Γνωριστήκαμε όταν ήμουν εγώ στον Φάρο. Ό,τι κατέθεσα, είναι πέρα για πέρα αληθινά κατά την άποψή μου. Γιατί να καταστρέφετε πέντε χρόνια η ζωή μου με τέτοια δημοσιεύματα. Η απόφασή μου να βγω να μιλήσω… ήξερα πως δεχθώ πάλι τη λάσπη του ‘21. Ήξερα το ρίσκο» είπε χαρακτηριστικά.
Και συμπλήρωσε: «Το γεγονός ότι έφτασαν στα αυτιά μου οι ιστορίες με τα παιδιά, κυκλοφορούν αυτά στον χώρο του μπάσκετ, όταν τα άκουσα, εξερράγην. Εγώ προσωπικά εναντίον του κυρίου Λίολιου γιατί να έχω; Η προσωπική σχέση μας τελείωσε τον Σεπτέμβριο του 2021. Γιατί να μου κάνει εμένα μήνυση ο Λιόλιος, από το 2022; Είναι δυνατόν να βρισκόμαστε στο 2026 και να μην ξέρω εγώ τίποτα για αυτή τη μήνυση;»
Στην κατάθεσή του ο Ευάγγελος Τσάπας φέρεται να ανέφερε ότι η προσέγγιση διαιτητών συνδεόταν με την προσπάθεια συγκέντρωσης ψήφων για την εκλογή του Βαγγέλη Λιόλιου στην προεδρία της ΕΟΚ το 2020, αλλά και με τη δημιουργία ενός δικτύου ομάδων που θα εξυπηρετούνταν από το συγκεκριμένο σύστημα.
⇒ Διαβάστε περισσότερα εδώ: «Θα σου κάνω ένα δώρο» – Η καταγγελία για τα 5.000 ευρώ και την αποβολή του Γιαννάκη
Διαβάστε περισσότερα
