Τελευταία νέα
Το Ιράν δήλωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με το Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ Παγκόσμια ημέρα σκύλου: Τι κάνουμε σε περίπτωση κινδύνου – Μαθήματα πρώτων βοηθειών στο Σύνταγμα [βίντεο] Συμβιβασμός Meta με 29 πολιτείες των ΗΠΑ για την ασφάλεια των παιδιών στα social: Θα πληρώσει 17 δισ. δολάρια Νετανιάχου για το Ιράν: Δε μπορούμε να συμφωνήσουμε «με αυτή τη συμμορία, αυτούς τους άγριους» Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει την Έλενα Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής Κεραμέως για συντάξεις χηρείας: Από σήμερα λαμβάνει τέλος μια τεράστια κοινωνική αδικία Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Μετά το «χαστούκι» του ΣτΕ, η κυβέρνηση σπεύδει να επαναφέρει τις άδειες Ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον 27χρονο Μαροκινό διεθνή Λούζα της Γουότφορντ Και όμως, κάποιοι προτιμούν βουνό το καλοκαίρι: Υψηλές πληρότητες σε Ήπειρο, Πήλιο και Ορεινή Αρκαδία ΕΛ.Α.Σ.: «Αρκετά με τα ψέματα και την παραπλάνηση» για τις συντάξεις χηρείας Επιμένει η ζέστη: Μικρή ανάσα από τα μελτέμια το Σάββατο, νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή Πολάκης κατά Θεμιστοκλέους: Οι ενεργειακές αναβαθμίσεις ήταν σοβαντίσματα με υπερτιμολόγηση στο πενταπλάσιο
Kosmoslarissa.gr

Σκόπελος: Κύκλωμα λαθρεμπορίας προστατευόμενων κοραλλιών αποκάλυψε η ΑΑΔΕ – Στις 800.000 ευρώ εκτιμάται η αξία του φορτίου

Οι έρευνες της Γενικής Διεύθυνσης Δυνάμεων Ελέγχου Οικονομικών Συναλλαγών (ΓΔ ΔΕΟΣ) της ΑΑΔΕ οδήγησαν στον εντοπισμό ενός σκάφους αναψυχής στα ανοιχτά της Σκοπέλου,  που χρησιμοποιείτο ως πλωτή βάση παράνομης αλιείας προστατευόμενων κοραλλιών, με εκτιμώμενη αξία φορτίου 800.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αποκαλύφθηκε όχι από τυχαίο έλεγχο στη θάλασσα, αλλά μέσω ελέγχων με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου (risk analysis) σε συγκεκριμένη εταιρεία μεταφορών από τη ΔΕΟΣ.
Τα συστήματα αξιολόγησης κινδύνου, τα οποία εφαρμόζονται συστηματικά πλέον από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, εντόπισαν ύποπτες παραδόσεις φορτίων οι οποίες συνοδεύονταν από δηλώσεις εμπορευμάτων με ασαφείς περιγραφές.
Οι κινήσεις της εταιρείας κίνησαν την προσοχή των ελεγκτών της ΑΑΔΕ και τους οδήγησε σε συγκεκριμένο σκάφος στα ανοιχτά της Σκοπέλου, το οποίο είχε μισθωθεί σε Ιταλούς για σκοπούς αναψυχής, αλλά συνδεόταν με συχνές και επαναλαμβανόμενες αποστολές μέσω της μεταφορικής, προς λιμάνια της Ιταλίας κυρίως.
Τι βρήκαν οι ελεγκτές
Κατά τον στοχευμένο έλεγχο που ακολούθησε, στο σκάφος εντοπίστηκαν ποσότητες κοραλλιών που εμπίπτουν σε καθεστώς προστασίας, στο πλαίσιο του δικτύου Natura 2000 και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τον θαλάσσιο χώρο.
Τα ευρήματα περιλάμβαναν καταδυτικό εξοπλισμό καταδύσεων, εργαλεία αποκοπής και αυτοσχέδιες αποθήκες φύλαξης των κοραλλιών, στοιχεία που καταδεικνύουν οργανωμένη και επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα.
Η συνολική αξία του φορτίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανέρχεται σε περίπου 800.000 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς τιμές για το κόκκινο κοράλλι και συναφή είδη που χρησιμοποιούνται σε κοσμήματα και διακοσμητικά αντικείμενα υψηλής αξίας.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τυχόν άλλων συνεργατών της σπείρας στη χώρα μας ενώ, σε συνεργασία με τις ιταλικές Αρχές, αναζητείται ο παραλήπτης του παράνομου φορτίου, χωρίς να αποκλείεται να πρόκειται για διεθνές κύκλωμα που δραστηριοποιείται και σε άλλες χώρες.
 

Πηγή enikos.gr
Το άρθρο Σκόπελος: Κύκλωμα λαθρεμπορίας προστατευόμενων κοραλλιών αποκάλυψε η ΑΑΔΕ – Στις 800.000 ευρώ εκτιμάται η αξία του φορτίου εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...