Τελευταία νέα
Πυρετός προετοιμασίας στην ΕΛΑΣ ενόψει της ΔΕΘ – Πότε συνεδριάζουν τα όργανα Μητσοτάκης: «Εθνική επιτυχία» η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους Χαλκιδική: Ξηλώθηκαν 100 «ρεζερβέ» ομπρέλες και ξαπλώστρες από παραλία [εικόνες] “Πυρά” ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για ιδιωτικά πανεπιστήμια – “Πρωτοφανές πολιτικό φιάσκο” Φωτιά σε αποστακτήριο στο Ρέθυμνο Γιάννης Κωνσταντέλιας: Αυτός είναι ο αριθμός που θα φορά στη Ντόρτμουντ Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη γραμμή Νέα Πέραμος – Άνω Λιόσια μετά από 4 ώρες Την κλείδωσαν και έφυγαν – Απίστευτη περιπέτεια 26χρονης στον ΕΟΠΥΥ Καλαμαριάς Σκέρτσος: Ας γίνουμε όλοι και όλες πρεσβευτές ασφαλούς οδήγησης Τσουκαλάς για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Η κυβέρνηση να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από τις εθνικές κόκκινες γραμμές Φωτιά στο Κόμιτο Καρύστου – Επιχειρούν πέντε εναέρια μέσα Εκτεθειμένη η ευρωζώνη από μια διόρθωση στην αγορά τεχνητής νοημοσύνης
Moneypress.gr

Σούπερ μάρκετ: Ξεκινά η διαδικασία για μειώσεις 5% έως 20% σε βασικά προϊόντα – Πότε θα ισχύσουν οι νέες τιμές

Τίθεται σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου, σε εφαρμογή η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προτάσεων από τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Εθνική Πρωτοβουλία για την αποκλιμάκωση των τιμών. Η δράση προβλέπει μειώσεις από 5% έως 20% σε βασικά προϊόντα που διατίθενται στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή (ΑΑΕΑ&ΠΚ), οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους ανά κωδικό προϊόντος (barcode).
Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου, ενώ μία ημέρα αργότερα, στις 29 Ιουλίου, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα ενημερωθούν για τους κωδικούς προϊόντων που θα ενταχθούν στην πρωτοβουλία. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 3 Αυγούστου, με την υποβολή των τελικών προτάσεων.
Η πρωτοβουλία προβλέπει πραγματικές μειώσεις στις κανονικές τιμές ραφιού και όχι εκπτώσεις που προκύπτουν από προσφορές ή άλλες προωθητικές ενέργειες.
Ως τιμή αναφοράς θα ληφθεί η κανονική τιμή κάθε προϊόντος στις 27 Αυγούστου, ενώ οι νέες μειωμένες τιμές θα τεθούν σε ισχύ από τις 31 Αυγούστου.
Το πρόγραμμα θα παραμείνει ενεργό έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026, με στόχο την αποκλιμάκωση του κόστους βασικών καταναλωτικών αγαθών και τη στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στις πληθωριστικές πιέσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...