Τελευταία νέα
Τ. Θεοδωρικάκος στο 2ο Ν-ΔΕΘ Forum: «Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος» – Τι είπε για ακρίβεια, φόρους και νέα μέτρα Συντελεστές ΦΠΑ: Η εμμονή Χατζηδάκη κόστισε 7,4 δισ. στους πολίτες ΠΑΣΟΚ: Και τώρα η ΔΕΘ – Με μοντέλο Κρήτης ετοιμάζεται για Θεσσαλονίκη ο Ανδρουλάκης Νέα απάντηση Μητσοτάκη σε Σαμαρά: «Απ’ ό,τι θυμάμαι πήρε στις εκλογές 18%, ωραία απόδοση» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επίθεση στον Μητσοτάκη με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: «Ο πρωθυπουργός των καρτέλ» – «Φτωχοποίησε το 80% των πολιτών» ΠΑΣΟΚ: Οργή και αγανάκτηση για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – «Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις» Σπ. Κτενάς στο 2ο Ν-ΔΕΘ Forum: Η Βόρεια Ελλάδα καταλύτης στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη μετά τη ΔΕΘ: «Νομίζει πως με τραγουδάκια θα επιλέξει αντίπαλο» Κουφονικολάκου: Με έλλειμμα σοβαρότητας και πλεόνασμα αλαζονείας ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ Κουφονικολάκου – ΕΛ.Α.Σ: «Πλεόνασμα αλαζονείας και έλλειμμα σοβαρότητας» για τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: «Ας ανησυχεί για τη δική του υστεροφημία»
Efsyn.gr

Σπ. Κτενάς στο 2ο Ν-ΔΕΘ Forum: Η Βόρεια Ελλάδα καταλύτης στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας

Στην επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, αλλά και στον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Βόρεια Ελλάδα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής της «Ναυτεμπορικής» και της «Εφημερίδας των Συντακτών», Σπύρος Κτενάς, ανοίγοντας τις εργασίες του 2ου Ν-ΔΕΘ Forum στη Θεσσαλονίκη.
Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ο κ. Κτενάς υπογράμμισε ότι η Ναυτεμπορική ανοίγει τη συζήτηση για το τι ακολουθεί μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, με το βλέμμα να στρέφεται πλέον στις οικονομικές και στρατηγικές προτεραιότητες της επόμενης περιόδου.
«Μια ημέρα μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, η Ναυτεμπορική ανοίγει σήμερα τη συζήτηση γι’ αυτό που ακολουθεί, για το τι πρέπει να κάνει η οικονομία, για το πού πρέπει να κατευθυνθούν οι επενδύσεις, για το πώς μπορεί να ενισχυθεί η παραγωγικότητα, για το πώς η γεωγραφική θέση της χώρας μπορεί να μετατραπεί σε οικονομικό και στρατηγικό πλεονέκτημα», ανέφερε στον χαιρετισμό του.
Όπως σημείωσε, η Ναυτεμπορική διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo, το Ν-ΔΕΘ Forum, έχοντας ως στόχο να φωτίσει τις δυνάμεις που μπορούν να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια.
Ο ρόλος της Βόρειας Ελλάδας
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κτενάς στη Βόρεια Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι μπορεί να αποκτήσει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε στο επίκεντρο τα μεγάλα έργα υποδομών, τα logistics, τα λιμάνια και τις μεταφορές, καθώς και τις ενεργειακές επενδύσεις, οι οποίες αναδεικνύουν τον κεντρικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Θεσσαλονίκη ως επιχειρηματικό και ενεργειακό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και των ελληνικών επιχειρήσεων, σε μια περίοδο κατά την οποία η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας αποτελεί βασικό ζητούμενο για την οικονομία.
Με τον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Ναυτεμπορικής έδωσε έτσι το στίγμα του φετινού Forum: από τις εξαγγελίες και τα μέτρα, στη συζήτηση για τις επενδύσεις και τις παραγωγικές δυνάμεις που μπορούν να καθορίσουν την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.
Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...