Τελευταία νέα
Μαρία Αντωνίου:«Σήμερα μας έκαναν υπερήφανους για την επέτειο του 1840» ΑΝΑΛΕΚΤΑ: Πάει τα Τέμπη εκτός Ελλάδος Κόκκινο πανί για τους πολίτες οι τραπεζίτες Στην Αθήνα ο Μακρόν – Στο επίκεντρο η ανανέωση της ελληνογαλλικής στρατηγικής συμφωνίας Ο Μακρόν στην Αθήνα: Τα εξοπλιστικά θέματα αιχμής, τα δημοσιεύματα και οι διαψεύσεις Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής στην Κύπρο: Στεκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων στο μέτρο των δυνατοτήτων μας Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη μπορεί να σταθεί και μόνη της στο πλευρό των χωρών της ΕΕ Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Γεωργαντάς στην τρίτη δικογραφία Πέφτουν οι τόνοι παραμένει η αναταραχή στη ΝΔ-Παράγοντες που δημιουργούν και αμβλύνουν την ένταση Ο Ανδρουλάκης πατά γκάζι για εκλογές με φόντο τις εσωκομματικές ισορροπίες – Η «σπαζοκεφαλιά» της επιλογής Γραμματέα Επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα, ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης σε άμυνα και ασφάλεια Στην Αθήνα ο Μακρόν με «βαριά» ατζέντα για άμυνα, οικονομία και γεωπολιτική – Το μήνυμα προς την Τουρκία
Thepressproject.gr

Στην Αθήνα ο Μακρόν – Στο επίκεντρο η ανανέωση της ελληνογαλλικής στρατηγικής συμφωνίας

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα με την ανανέωση της ελληνογαλλικής συμφωνίας άμυνας και ασφάλειας να είναι στο επίκεντρο των συναντήσεων.Η ατζέντα περιλαμβάνει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα και επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο απόψε, ενώ το κύριο μέρος των συνομιλιών θα γίνει αύριο Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να υπογράψουν νέες συμφωνίες και να προβούν σε κοινές δηλώσεις, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στη φρεγάτα «Κίμων» και ομιλία του πρωθυπουργού στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση της ελληνικής κυβέρνησης, η επίσκεψη αποτελεί «μεγάλο βήμα εμβάθυνσης μιας ήδη στενής σχέσης» και θα ενσωματώσει νέα πεδία συνεργασίας, τοποθετώντας την ελληνογαλλική συνεργασία «στον πυρήνα των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης και του ευρωπαϊκού πλαισίου άμυνας και ασφάλειας».
Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανανέωση της ελληνογαλλικής συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας στην ασφάλεια και την άμυνα, η οποία υπογράφηκε αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2021. Η νέα συμφωνία θα έχει πενταετή διάρκεια με δυνατότητα αυτόματης επ’ αόριστον επέκτασης.
Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, με αιχμή τα Στενά του Ορμούζ, με την Ελλάδα να συμμετέχει ήδη ενεργά στην ευρωπαϊκή επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES.
Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο νομοσχέδιο «προστασίας» των ανηλίκων στο διαδίκτυο, καθώς η Ελλάδα και η Γαλλία είναι στις πρώτες χώρες της ΕΕ που προωθούν ρυθμίσεις για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους. Οι δύο αρχηγοί κρατών αναμένεται να συζητήσουν επίσης την οικονομία, την καινοτομία, την πολιτική προστασία και την προάσπιση του διεθνούς δικαίου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...