Τελευταία νέα
Θάνος Πλεύρης: Γνώριζα τον γιατρό του Γιώργου Μαζωνάκη από την περιπέτεια με την υγεία μου το 2016 Δημοσίευμα – πονοκέφαλος για Τραμπ: Ρώσος ολιγάρχης χρηματοδότησε τη γαμήλια δεξίωση του Τζούνιορ Καιρός: Ποιες περιοχές θα έχουν την περισσότερη βροχή την Τρίτη και την Τετάρτη – Η ανάρτηση Κολυδά  Γεωργιάδης – Πέτρος Παππάς: Σκληρή κόντρα στην εκπομπή του Ζαχαρού Θάνος Πλεύρης: Γνώριζα τον γιατρό του Μαζωνάκη – Τον είχα συμβουλευτεί το 2016 [βίντεο] Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρός 53χρονος που έπεσε στο κενό από διαμέρισμα πολυκατοικίας Κωνσταντοπούλου για Γιώργο Μαζωνάκη: Αποχαιρετίσαμε σήμερα έναν μεγάλο καλλιτέχνη Έξι μαρτυρίες για το ιατρείο που έπαθε ανακοπή ο Μαζωνάκης: Ο μετρητής «αύρας», ο «διαγνωστικός» μαγνήτης και οι κεφαλές σαμουράι Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέλυσε τον γενικό εισαγγελέα της χώρας για διαφθορά, ενώ είχε ήδη παραιτηθεί Γιατί η διαφήμιση της Σίντνεϊ Σουίνι εξόργισε γυναίκες αθλήτριες και ολυμπιονίκες: [βίντεο] ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για το επίδομα ανεργίας: «Η αντικοινωνική κρυφή ατζέντα της ΝΔ αποκαλύφθηκε» – Πυρά Τσουκαλά σε Μαρινάκη και Βορίδη Εκλογές στη Σερβία: Οι φοιτητές κατέθεσαν το δικό τους ψηφοδέλτιο – Υποψήφιος μαζί τους ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα
Thefaq.gr

Στον τοίχο η κυβέρνηση για τις ρωγμές στην Κυψέλη – Ο Δούκας απαιτεί άμεσες εξηγήσεις από Υπουργείο και Ελληνικό Μετρό

Με φόντο τις σοβαρές ρωγμές που έχουν εμφανιστεί σε πολυκατοικίες της Κυψέλης εξαιτίας των εργασιών για το Μετρό, ο Χάρης Δούκας περνά στην αντεπίθεση, προσφεύγοντας στον αρμόδιο εισαγγελέα και ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες. Ο δήμαρχος Αθηναίων διαμηνύει ότι η ασφάλεια των κατοίκων και η προστασία των περιουσιών τους δεν μπορούν να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, ασκώντας παράλληλα πίεση για άμεσες απαντήσεις και παρεμβάσεις.

Όπως ανέφερε, σε διψήφιο αριθμό πολυκατοικιών έχουν διαπιστωθεί σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.
Ο κ. Δούκας γνωστοποίησε ότι έθεσε το ζήτημα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι ζητά συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και με τη διοίκηση της Ελληνικό Μετρό, ενώ επισήμανε ότι το θέμα έχει ήδη προγραμματιστεί να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.
«Ο Δήμος Αθηναίων με κάθε νόμιμο μέσο θα προασπίσει τους πολίτες και την περιουσία τους», τόνισε ο Χάρης Δούκας.
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
«Στην περιοχή της Κυψέλης που πραγματοποιούνται εργασίες του μετρό, παρατηρήθηκαν επικίνδυνες ρωγμές και βλάβες σε διψήφιο αριθμό πολυκατοικιών.
Ως αποτέλεσμα, πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Έθεσα σήμερα το θέμα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος στη συνέχεια διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για αναζήτηση ευθυνών.
Παράλληλα, ζητώ συνάντηση με το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τη Διοίκηση του Ελληνικού Μετρό.
Μάλιστα, υπάρχει ήδη προγραμματισμένη συζήτηση του σοβαρού αυτού θέματος στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
Ο Δήμος Αθηναίων με κάθε νόμιμο μέσο θα προασπίσει τους πολίτες και την περιουσία τους».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...