Τελευταία νέα
Ερώτηση Μ. Κεφαλογιάννη προς την Κομισιόν για την απελευθέρωση του Οσμάν καβαλά Πνινάν Γιανάι, Ισραηλινή πρέσβης: “Μερικές φορές, η διπλωματία ξεκινά με το σπάσιμο πιάτων σε ελληνική ταβέρνα” Κιλκίς: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση – Επιχειρούν εναέρια μέσα Νυχτερινό μπλόκο για τους ανήλικους στα social: Τι προβλέπει ο συμβιβασμός των 17 δισ. δολαρίων της Meta Τσάβι, η… τρίτη επιλογή Επεισόδια στη Σιντική Σερρών: Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι – 2 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή AEK: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα Η Πρέσβης του Ισραήλ στη Μύκονο – Ραγδαία αύξηση του ισραηλινού τουρισμού στην Ελλάδα Ηλίας Κασιδιάρης: Το «παράθυρο» που μπορεί να τον στείλει στη Βουλή – Η «καυτή πατάτα» στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου Πέθανε ο ηθοποιός και τραγουδιστής Ευ. Τουρνάς: 3.083 πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής – 830 μόνο τον Αύγουστο Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση της Ν.Δ. να ψηφίσει την Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής
Kosmoslarissa.gr

Στο Περτούλι ανταμώνουν και φέτος ο Σαρακατσαναίοι – Αφιερωμένο στον Γρηγόρη Λιακατά και την Έξοδο του Μεσολογγίου

Το 44ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων θα διεξαχθεί φέτος στα Περτουλιώτικα Λιβάδια από την Παρασκευή 26 έως και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026.

Είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από τον θάνατο του Σαρακατσάνου οπλαρχηγού Γρηγόρη Λιακατά και στην Έξοδο του Μεσολογγίου.

Το Πανελλήνιο Αντάμωμα αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμό έκφρασης, διατήρησης και προβολής της Σαρακατσάνικης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες ενώνει γενιές Σαρακατσαναίων, αναδεικνύοντας την ιστορία, τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα ενός λαού που πορεύτηκε με αξιοπρέπεια, ελευθερία και βαθιά αγάπη για την πατρίδα και την παράδοση.Το 44ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων δεν είναι απλώς μια εκδήλωση. Είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η παράδοσή μας παραμένει ισχυρή, δημιουργική και διαχρονική. Είναι το μεγάλο προσκλητήριο ενότητας όλων των Σαρακατσαναίων.

Το άρθρο Στο Περτούλι ανταμώνουν και φέτος ο Σαρακατσαναίοι – Αφιερωμένο στον Γρηγόρη Λιακατά και την Έξοδο του Μεσολογγίου εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...

K.Y.M.A. + O.Y.Π.Σ.

Οι γραμμές του κινήματος ολοένα πυκνώνουν μετά τη φανερή στήριξή […]