Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Το φυτίλι των προεκλογικών πυροτεχνημάτων άναψε ο Κυρ. Μητσοτάκης Χατζηδάκης: Χωρίς την πρωτοβουλία κυβέρνησης – διυλιστηρίων τα καύσιμα σήμερα θα ήταν ακριβότερα Το αντίο της Φίνος Φιλμ στη Μαίρη Λίντα: Μια σπουδαία ερμηνεύτρια, με ξεχωριστό ταμπεραμέντο [βίντεο] ΟΠΕΚΕΠΕ: 4 δίκες για τους 4 «γαλάζιους» βουλευτές – Από 2 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου οι ημερομηνίες των Παπακώστα, Μπουκώρο, Σενετάκη και Σκρέκα Δίκες fast track για ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε θα καθίσουν στο εδώλιο Παπακώστα, Μπουκώρος, Σενετάκης και Σκρέκας Μαρινάκης: Οι πολίτες εκλέγουν πρωθυπουργούς, όχι κλειστές συναντήσεις Παραίτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη από το αξίωμα Βρετανία: Ο Μπέρναμ μειώνει τις τιμές στα εισιτήρια λεωφορείων, μετά τον ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος Συναγερμός στον Πειραιά: Οσμή αερίου από κλειστό βενζινάδικο – Εκκενώθηκαν προληπτικά πολυκατοικίες Κυρανάκης: Αδικα κατηγορούνται οι 4 του ΟΠΕΚΕΠΕ – Η οικονομική ζημιά δεν υπερβαίνει τα 7.200 ευρώ για όλους μαζί Προσδιορίστηκαν οι ημερομηνίες εκδίκασης των τεσσάρων γαλάζιων βουλευτών για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Προσδιορίστηκαν οι δίκες των τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ
Efsyn.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε κι επίσημα ο Βασίλης Κόκκαλης

Την παραίτησή του από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε κι επίσημα με δήλωσή του ο Βασίλης Κόκκαλης. 
Την έδρα του Βασίλη Κόκκαλη στη Λάρισα αναμένεται να πάρει ο Ιωάννης Καρυπίδης. Ο κ. Καριπίδης δήλωσε πριν λίγες ημέρες στο onlarissa:
«Πρόθεσή μου είναι να ορκιστώ κανονικά αποδεχόμενος το βουλευτικό αξίωμα». Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την πορεία του, συμπληρώνοντας: «Θα ορκιστώ και από εκεί και έπειτα θα δω ποιες θα είναι οι κινήσεις μου…».

Είχε προηγηθεί δήλωση του μέχρι πρότινος βουλευτή Λάρισας, στην οποία ανέφερε:
«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Λάρισας και με σεβασμό στην εντολή που έλαβα, αποφάσισα να παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα και να παραδώσω την έδρα μου.
Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη. Είναι, όμως, καθαρή και συνειδητή, καθώς οι πολιτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω στη Βουλή προσποιούμενος ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει.
Γνωρίζω ότι αγρότες, κτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι και άνθρωποι που βρέθηκαν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια θα αναρωτηθούν: «Έδινες τη μάχη στη Βουλή για εμάς. Πώς θα τη δίνεις από εδώ και πέρα;». Η απάντησή μου είναι απλή: Θα συνεχίσω να τη δίνω με την ίδια επιμονή, από άλλα μετερίζια, μέσα στην κοινωνία και δίπλα σε όσους αγωνίζονται για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.
Η χώρα χρειάζεται άμεσα επαναφορά στη θεσμική κανονικότητα, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους δημοκρατικούς θεσμούς και ουσιαστική εξυγίανση του πολιτικού συστήματος. Χρειάζεται μια νέα πολιτική αρχή, με διαφάνεια, λογοδοσία και σεβασμό στη Δημοκρατία.
Υπήρξα πάντοτε θιασώτης ενός διευρυμένου κοινωνικού και προοδευτικού μετώπου, ικανού να ενώσει δυνάμεις και να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στις μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθήσω να εργάζομαι, χωρίς αξιώματα και χωρίς προσωπικές προϋποθέσεις.
Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ενημερώσω και τον πρόεδρο της Βουλής. Ευχαριστώ από καρδιάς τους πολίτες της Λάρισας για την εμπιστοσύνη και την τιμή.
Με εκτίμηση,
Βασίλης Κόκκαλης – δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...