Τελευταία νέα
Σδούκου: Αναξιόπιστο το ΠΑΣΟΚ- Συμφώνησε για τις Ανεξάρτητες Αρχές και μετά αθέτησε την συμφωνία Π. Πέρκα: Το Ισραήλ δεν μπορεί να κάνει τον νταή της περιοχής, να μπαίνει στη Μεσόγειο και να απαγάγει πολίτες Δημοσκόπηση Marc: Ακρίβεια και νέα κόμματα αλλάζουν τις ισορροπίες – Μάχη για τη δεύτερη θέση θα δώσουν Τσίπρας και Καρυστιανού ΣΥΡΙΖΑ: «Ένοχη σιωπή» του Μητσοτάκη για υποκλοπές και ακρίβεια – Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει γιατί «τη συμφέρει η κατάσταση» Απάντηση Τσίπρα για το ντοκιμαντέρ “Στο Χιλιοστό” Ολ.Κεφαλογιάννη: Στρατηγική προτεραιότητα η ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού Παπασταύρου: Στη Δυτική Ελλάδα το μεγαλύτερο δημόσιο φωτοβολταϊκό πάρκο στη χώρα Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στον Μητσοτάκη μετά το κυριακάτικο μήνυμα Μητσοτάκης: Συνάντηση τη Δευτέρα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Άμυνας και Διαστήματος και ΥΠΕΞ Γερμανίας «Σπίτι Μου 2»: Όνειρα για σπίτι που κόβονται απότομα – Δικαιούχοι σε αναμονή και αβεβαιότητα λόγω πρόωρης λήξης του προγράμματος ΚΚΕ: Οι λαϊκές οικογένειες να απαλλαγούν και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη MARC: Ανατροπή στη συσπείρωση της ΝΔ, εκτινάχθηκε η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ-Ευνοϊκοί παράγοντες και ανησυχίες
Indicator.gr

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στον Μητσοτάκη μετά το κυριακάτικο μήνυμα

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στην αντιπολίτευση η νέα κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να εξαπολύουν σκληρή κριτική για την κυβερνητική πολιτική σε μια σειρά από κρίσιμα μέτωπα, από τη στεγαστική κρίση και την ακρίβεια έως το κράτος δικαίου, τις υποκλοπές και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Κοινός παρονομαστής των παρεμβάσεών τους είναι η κατηγορία ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει μια εξωραϊσμένη εικόνα της πραγματικότητας, την ώρα που τα προβλήματα των πολιτών εντείνονται.
ΠΑΣΟΚ: «Εκλογές το συντομότερο»
Μετωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με τον εκπρόσωπο Τύπου Κώστα Τσουκαλά να ζητά ευθέως την προσφυγή στις κάλπες. «Εκλογές το συντομότερο. Τώρα που έχουμε την προσοχή σας, προκηρύξτε τις επιτέλους να γυρίσει σελίδα ο τόπος. Είναι η μόνη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βρίσκεται «εκτός τόπου και χρόνου», επικρίνοντας τους πανηγυρισμούς του για το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2». Όπως επισημαίνει, παρά την έγκριση 13.461 δανείων, ο αρχικός στόχος αφορούσε 20.000 δικαιούχους, ενώ θέτει ερωτήματα για την πρόωρη λήξη του προγράμματος τον Ιούνιο, τη στιγμή που δεν έχουν απορροφηθεί πλήρως τα διαθέσιμα κονδύλια και εκκρεμούν συμβάσεις για πολίτες που έχουν ήδη αναλάβει οικονομικές δεσμεύσεις.
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι η στεγαστική κρίση όχι μόνο δεν αναχαιτίζεται, αλλά επιδεινώνεται, σημειώνοντας ότι το 2025 τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 10,1%, με την ανοδική πορεία να συνεχίζεται και το 2026.
Σφοδρή είναι η κριτική και για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις τράπεζες. «Το να μιλάει ο Πρωθυπουργός για τις καταχρηστικές συμπεριφορές των τραπεζών είναι σαν να δεσμεύεται ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ευθύνη για πλειστηριασμούς, πρακτικές των funds και αδυναμία ελέγχου του ιδιωτικού χρέους.
Το κόμμα θέτει, επίσης, σειρά ερωτημάτων για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με τις παράνομες παρακολουθήσεις, τις πληροφορίες περί αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα που θα μπορούσαν να ευνοήσουν τους κατηγορούμενους στην υπόθεση Predator, αλλά και για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και το ενδεχόμενο απόρριψης πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.
ΣΥΡΙΖΑ: Βολές για ακρίβεια, υποκλοπές και τραπεζικό καρτέλ
Επίθεση σε πολλαπλά μέτωπα εξαπέλυσε και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι αποσιωπά κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στην ακρίβεια, σημειώνοντας ότι τον Απρίλιο ο πληθωρισμός στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 4,6%, έναντι 3% στην Ευρωζώνη. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πληθωρισμός λειτουργεί ως μηχανισμός παραγωγής υπερπλεονασμάτων μέσω των αυξημένων φορολογικών εσόδων, ενώ ταυτόχρονα αναδιανέμει εισόδημα σε βάρος των μισθωτών και υπέρ των κερδών.
Στο πεδίο του κράτους δικαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «θεσμικό έρεβος» με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών, ασκώντας δριμεία κριτική στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διαχείριση της υπόθεσης Predator και κάνοντας λόγο για απαράδεκτη ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου.
Παράλληλα, καταλογίζει στον πρωθυπουργό σιωπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και για τις δυσλειτουργίες του λεγόμενου επιτελικού κράτους, σημειώνοντας ότι πλέον ασκείται κριτική ακόμη και από στελέχη της ίδιας της κυβερνητικής παράταξης.
Στο στεγαστικό, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραβάλλει τα στοιχεία της αγοράς με τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς: τα ενοίκια έχουν αυξηθεί από το 2019 έως σήμερα κατά 35% έως 55%, ενώ τα ελληνικά νοικοκυριά δαπανούν περίπου το 35% του εισοδήματός τους για στέγαση, κατατάσσοντας τη χώρα στην πρώτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό ιδιοκατοίκησης έχει υποχωρήσει από το 75% στο 63%.
Σφοδρή είναι η κριτική και για την κυβερνητική πολιτική στην ανώτατη εκπαίδευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι προωθεί την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και τη μετατροπή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε πεδίο εμπορικής δραστηριότητας.
Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αρνήθηκε να εφαρμόσει πλήρως την ευρωπαϊκή Οδηγία 2023/2225 για την καταναλωτική πίστη, προστατεύοντας, όπως αναφέρει, το «τραπεζικό καρτέλ». Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη κινήσει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για τη μη πλήρη ενσωμάτωση της σχετικής οδηγίας.
ΚΚΕ: Αντιλαϊκή πολιτική στα μέτρα των λίγων
Από την πλευρά του, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι «από χέρι αντιλαϊκή», σχεδιασμένη να υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και να γεννά νέα αδιέξοδα και σκάνδαλα σε κάθε τομέα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.
Ο Περισσός τονίζει ότι οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες έχουν ανάγκη από δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς με μόνιμο προσωπικό, και όχι από αποσπασματικές λύσεις όπως οι «νταντάδες της γειτονιάς».
Στο ζήτημα της στέγασης, το ΚΚΕ ζητά φθηνή λαϊκή κατοικία, ουσιαστικά στεγαστικά προγράμματα και επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ασκώντας κριτική στην πολιτική που, όπως αναφέρει, μετατρέπει τους πολίτες σε πελάτες των τραπεζών.
Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη για αξιοπρεπείς μισθούς, ώστε τα νοικοκυριά να μπορούν να ανταποκριθούν στην ακρίβεια χωρίς να καταφεύγουν σε δανεισμό, ενώ τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης του δημόσιου πανεπιστημίου, απορρίπτοντας κάθε προοπτική ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης μέσω της αναθεώρησης του άρθρου 16.
Το ΚΚΕ εστιάζει, επίσης, στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ζητώντας ουσιαστικά μέτρα πρόληψης για τις ζωονόσους, επαρκή στελέχωση με κτηνιάτρους και πλήρη αναπλήρωση του εισοδήματος των παραγωγών.
Τέλος, ασκεί κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι η χώρα εμπλέκεται σε πολεμικούς και ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, αντί να προωθεί σχέσεις ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας με όλους τους λαούς.
The post Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στον Μητσοτάκη μετά το κυριακάτικο μήνυμα appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...