Τελευταία νέα
Ο Τσίπρας σχολιάζει την επικαιρότητα και προτείνει την ταινία «Ο Νονός» [βίντεο] Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει «Νονό» και αφήνει τους συνειρμούς ανοιχτούς Θεσσαλονίκη: Μεγάλες ουρές για τη φρεγάτα «Κίμων» στο λιμάνι [βίντεο] Διαδηλώσεις στη Γαλλία: 135 συλλήψεις και 70.000 αστυνομικοί στους δρόμους – Πού σημειώνονται επεισόδια Μαρινάκης: “Η μάχη που έρχεται είναι ιδεολογική. Δεν είναι μάχη για ποσοστά. Είναι μάχη για το ποια χώρα θέλουμε” ΕΛ.Α.Σ.: Να δοθεί στη δημοσιότητα η συμφωνία για τη Μονή Σινά – Ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της «Ο δικός μας Νέος Κόσμος; Χωρίς αδικίες και αποικιοκρατία» Έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος για σκάνδαλο μπάσκετ: Στο μικροσκόπιο περιουσίες και πόθεν έσχες Παύλος Μαρινάκης: Βασικό διακύβευμα των εκλογών η σύγκρουση της σοβαρής και αποτελεσματικής πολιτικής με τον λαϊκισμό και τα άκρα Πένθος για τον Δημήτρη Πιατά: Πέθανε η σύζυγός του Λέλα – Το ανακοίνωσε ο Βούρος μετά την παράσταση ΥΠΕΞ για 81 χρόνια ΟΗΕ: Σημαντικότητα της Προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας Γκιουλέρ: Η Αίγυπτος θα κέρδιζε 15.000 τ. χλμ. με συμφωνία θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία – Τι είπε για Ελλάδα
Efsyn.gr

Τελευταίο «γύρισμα» για τη σκηνοθέτρια Μαρία Τσιώλη: Ποια είναι η τελευταία επιθυμία της μητέρας της

Μια αξιοσημείωτη καλλιτεχνική διαδρομή είχε καταφέρει να διανύσει ώς τα 27 της χρόνια η κινηματογραφίστρια Μαρία Τσιώλη πριν το νήμα της ζωής της κοπεί ξαφνικά και πρόωρα. Στο άκουσμα της είδησης αρκετοί τη συνέδεσαν με τον γνωστό κινηματογραφιστή Σταύρο Τσιώλη (1937-2019), κάτι που απεδείχθη απλή συνωνυμία.
Γεννημένη στην Αθήνα το 1999, απέσπασε το πρώτo της βραβείο μόλις στα 17 της χρόνια στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους για την ταινία της «Victoria» (3ο Βραβείο στο ευρωπαϊκό τμήμα νέων δημιουργών – Camera Zizanio).
Ακολούθησαν σπουδές στη Σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Η διπλωματική της εργασία για την αποφοίτησή της, η μικρού μήκους σπουδαστική ταινία «ΑΣΙΣΤ», διαγωνίστηκε στις «Μικρές Ιστορίες» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας το 2024. Την ίδια χρονιά, σύμφωνα με το flix, η Μαρία Τσιώλη μαζί με την ταινία της συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο, στο 21ο Φεστιβάλ New Directors/New Films Festival και στα φεστιβάλ του κόσμου, ενώ η ίδια υπήρξε μέρος του Directors Summit του 18ου Generation of Sarajevo Talents στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο και του Berlinale Talents στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.
Η ταινία που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει είχε τίτλο το «Πέρασμα» και θα γυριζόταν στα Μεγάλα Βραγγιανά, ένα ιστορικό, ορεινό χωριό του νομού Ευρυτανίας, χτισμένο σε υψόμετρο περίπου 1.070 μέτρων στις πλαγιές των Αγράφων, με πρωταγωνιστή έναν έφηβο βοσκό, την περίοδο του Πάσχα.
Επιθυμία και παράκληση της μητέρας της, αντί κατάθεσης στεφάνου ή λουλουδιών, είναι να γίνει κατάθεση για να ολοκληρωθεί η ταινία. Στο πλευρό της και ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, που σημειώνει: «Πριν λίγο καιρό μιλήσαμε με εσένα ως σεναριογράφο και τον Σπύρο Σκάνδαλο ως παραγωγό για την ταινία που θα γυρίζατε αυτό το φθινόπωρο στα χωριά των Αγράφων. (…) Υποσχόμαστε, αφού είναι και επιθυμία της μητέρας σου και των συνεργατών σου, να κάνουμε από τη μεριά μας ό,τι χρειαστεί και η ταινία να γυριστεί, όπως ακριβώς τη σχεδίασες και την ονειρεύτηκες».
«Την ενέργεια, τη φαντασία και το ταλέντο της» εξαίρει στον δικό του αποχαιρετισμό και ο σκηνοθέτης Παντελής Παγουλάτος με τον οποίο είχε συνεργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία του «Νέα Ηπειρος».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...