Τελευταία νέα
Πυρκαγιές: 60 μέτωπα σε ένα 24ωρο, τα 16 στην Κ. Μακεδονία -Υψηλός κίνδυνος για έξι Περιφέρειες αύριο Γιατί ο Τραµπ αβαντάρει τον Ερντογάν και αγνοεί παντελώς τον Μητσοτάκη Ο Κώστας Ζαχαριάδης απαντά στον Νίκο Μωραΐτη με αναφορές στην περίοδο Κασσελάκη Συνελήφθη αγροτικός γιατρός στο Καστελόριζο – Η ανάρτηση του Αδ. Γεωργιάδη για το περιστατικό Κατάρρευση μεσοτοιχίας στο Μαρούσι – Αναφορές για έναν τραυματία, διακοπή της κυκλοφορίας Κίνδυνος βαριάς σκοπούμενης δικαστικής πλάνης Πειραιάς: Εντοπίστηκαν πάνω από 10 κιλά κάνναβης σε πλοίο – Συνελήφθη 21χρονος Επίτιμος δημότης Αγαθονησίου ο Κωνσταντίνος Τασούλας–”Πατρίδα είναι κυρίως όλοι όσοι ζουν στα όρια του χάρτη και την κρατούν ζωντανή” Ο JO DI στην «Εφ.Συν.»: Για όλα πάντα φταίει ο πολίτης! Γαλλία: Το πρώτο κρούσμα Έμπολα στη χώρα «ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο» Οι «καυτές πατάτες» της ιρλανδικής προεδρίας Ανακήρυξη του ΠτΔ σε επίτιμο δημότη Αγαθονησίου: «Η Ελλάδα αρχίζει από τους τόπους των συνόρων»
Efsyn.gr

Τουρκικό ΥΠΕΞ για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: «Σοβαρή προσβολή για την επιείκεια που επιδείχθηκε»

Με αιχμηρό τρόπο αντέδρασε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην είδηση αποφυλάκισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.
Η Άγκυρα κάνει λόγο για «σοβαρή προσβολή» από την απόφαση για τον «Λάμπρο» της 17Ν και καλεί τις ελληνικές αρχές να «εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την τιμωρία των καταδικασμένων τρομοκρατών».
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αποφυλάκιση, στις 21 Μαΐου 2026, του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοεμβρίου», ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια και 25 έτη φυλάκισης για υποκίνηση της δολοφονίας του Τσετίν Γκόργκου, ακόλουθου Τύπου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, της απόπειρας δολοφονίας του Ντενίζ Μπολούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα την ίδια χρονιά, και της δολοφονίας του Χαλούκ Σιπαχιόγλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994.
Η επιείκεια που επιδείχθηκε προς αυτόν τον ύπουλο τρομοκράτη, ο οποίος υποκίνησε τις δολοφονίες και τις επιθέσεις εναντίον των διπλωματών μας που εκπροσωπούσαν με τιμή τη χώρα μας στο εξωτερικό, αποτελεί σοβαρή προσβολή στη μνήμη των μαρτυρικών διπλωματών μας και των οικογενειών τους και είναι απαράδεκτη.
Καλούμε τις ελληνικές Αρχές να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια παρεμποδίζει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την τιμωρία των καταδικασμένων τρομοκρατών.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...