Τελευταία νέα
Μαραθώνας: Πυρκαγιά σε αποθήκες στο Ελικοδρόμιο του Πολεμικού Ναυτικού Παχυσαρκία: Νέος ορισμός αλλάζει τα δεδομένα – Καταγράφει λιγότερα παιδιά ως παχύσαρκα αλλά περισσότερους ενηλίκους Προβολή Ισπανική ΤΙΝΑ Χαλκίδα: 37χρονη επιτέθηκε στη σύντροφο του πρώην συζύγου της και της έκοψε με φαλτσέτα τα μαλλιά Ιόνια Οδός: Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 249 χλμ/ώρα σε σημείο με όριο τα 100 Τσουκαλάς: «Δεν βλέπουμε κανέναν εμφύλιο ούτε έχουμε κάποιο μέτωπο με την ΕΛΑΣ- Μοναδικός μας αντίπαλος είναι η ΝΔ» Το μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ από την Αθήνα και η στήριξή του στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ – «Η ομάδα μας κάνει εξαιρετική δουλειά» Ιερά Οδός: Συνελήφθη 55χρονος που απείλησε άλλο οδηγό με τσεκούρι Φαράγγι Σαμαριάς: «Λήξη συναγερμού» – Απεγκλωβίστηκαν οι 8 εργαζόμενοι [εικόνες – βίντεο] Κυπριακό αέριο μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη- Παπασταύρου: Η περιοχή παίρνει το μέλλον στα χέρια της ΕΛ.Α.Σ: «Η ΝΔ υπονομεύει την εφαρμογή αξιοκρατικών διαδικασιών – Πελατειακές σχέσεις και ευνοιοκρατία»
Newsit.gr

Το μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ από την Αθήνα και η στήριξή του στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ – «Η ομάδα μας κάνει εξαιρετική δουλειά»

Τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ υπογράμμισε εκ νέου ο Μάρκο Ρούμπιο, με ανάρτησή του μετά την επίσκεψή του στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «σύμμαχο, εταίρο και φίλο» και συνδέοντας τις σχέσεις των δύο χωρών με τη συμπλήρωση 250 ετών από την ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος βρίσκεται από την Τρίτη (06.10.2026) στην Αθήνα για σειρά επαφών στο πλαίσιο και του 6ου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην «ομάδα» της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής, λίγες ώρες αφότου είχε παράσχει δημόσια και σαφή στήριξη στην πρέσβη Κίμπερλι Γκιλφόιλ.

«Η ομάδα της αποστολής μας στην Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά για την προώθηση της αποστολής της Αμερικής», έγραψε ο Μάρκο Ρούμπιο στην ανάρτησή του.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συνέδεσε την παρουσία του στην Αθήνα με την επέτειο των 250 ετών από την αμερικανική ανεξαρτησία, επιλέγοντας παράλληλα μια ιδιαίτερα θερμή αναφορά στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

«Καθώς η Αμερική συμπληρώνει 250 χρόνια ανεξαρτησίας, είμαστε υπερήφανοι που αποκαλούμε την Ελλάδα, τη γενέτειρα της δημοκρατίας, σύμμαχο, εταίρο και φίλο», ανέφερε.

Μάρκο Ρούμπιο: Στην αμερικανική πρεσβεία μετά τις δηλώσεις με Γεραπετρίτη

Νωρίτερα, μετά τις κοινές δηλώσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, ο Μάρκο Ρούμπιο μετέβη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, όπου παρέστη στα εγκαίνια των έργων ανακαίνισης του κτιρίου.

Η επίσκεψη στην αμερικανική πρεσβεία ήρθε σε μία ημέρα πυκνών διπλωματικών επαφών, με τον έκτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ και τις συζητήσεις για άμυνα, ασφάλεια, ενέργεια και περιφερειακές εξελίξεις να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η στήριξη στην Γκίλφοϊλ

Λίγο νωρίτερα, ο Μάρκο Ρούμπιο είχε φροντίσει να παράσχει δημόσια στήριξη στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, όταν κλήθηκε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για την Αμερικανίδα πρέσβη.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να ανοίξει από την Αθήνα συζήτηση για την υπόθεση, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο τη θέση του για την παρουσία της Γκίλφοϊλ στην Ελλάδα.

«Η πρέσβης μας κάνει εξαιρετική δουλειά», ανέφερε, προσθέτοντας ότι τα συγκεκριμένα ερωτήματα δεν πρόκειται να απαντηθούν «σε μια άλλη χώρα».

Η τοποθέτηση Ρούμπιο αποτέλεσε σαφή δημόσια στήριξη στην Αμερικανίδα πρέσβη, με τον επικεφαλής του State Department να επιλέγει να κλείσει τη σχετική συζήτηση κατά την παρουσία του στην Αθήνα και να επαναφέρει το βάρος της επίσκεψής του στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ.
To άρθρο Το μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ από την Αθήνα και η στήριξή του στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ – «Η ομάδα μας κάνει εξαιρετική δουλειά» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...

Λέτε να… τεταρτώσει;

Σύμφωνα με την Washington Post, Αμερικανοί ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές προειδοποίησαν […]