Τελευταία νέα
Χατζηδάκης: Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά στηρίζει την παράταξη Καρυστιανού: «Ξεκάθαρος στόχος η αυτοδυναμία, κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους» Μηνύματα στήριξης στον Ρονάλντο: «Θα είσαι πάντα ο αρχηγός μας» Πρόσβαση σε αγορές χωρίς δασμούς επιδιώκει η Ε.Ε. Γενέθλια ΝΔ: Πικρή γεύση η τούρτα για τα 52 χρόνια – Ακρίβεια, σκάνδαλα και απουσία των τριών πρώην Το Τραγούδι της Ημέρας: Δευτέρα Σκέρτσος: Να στηρίζουμε τα εισοδήματα διατηρώντας την αντοχή της οικονομίας στον χρόνο Λάρισα: 21χρονος μαχαίρωσε 39χρονο εργαζόμενο επειδή τον έβγαλε έξω από το μπαρ Πειραιάς: Δεκάδες ψαρότρατες στο λιμάνι – Κλιμακώνεται η διαμαρτυρία των αλιέων [βίντεο] Νεκρός βρέθηκε ο 27χρονος που είχε εξαφανιστεί στα Γρεβενά Σκέρτσος: “Πως θα κρατήσουμε το σπίτι μας ασφαλές απέναντι στον ενεργειακό πόλεμο” Νίκος Ανδρουλάκης: Βρέθηκε στην Τούμπα για την Εθνική – «Είμαστε όλοι δίπλα της» [βίντεο]
Basket.gr

Το 56ο τεύχος του e-magazine της ΕΟΚ

Το 56ο τεύχος του e-magazine της ΕΟΚ είναι στη διάθεση των αναγνωστών του, με αναγνωστική επικέντρωση στην αποστολή πρόκρισης που έχει η Εθνική Ανδρών, στο 4ο και πρώτο «παράθυρο» της δεύτερης, προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου κυπέλλου 2027.

Η ελληνική ομάδα θα παίξει στη Ρίγα, με αντίπαλο την Ουκρανία (28/8) και τρείς ημέρες αργότερα, περιμένει τους φίλους της, στο «Τ-Center» για τον εντός έδρας αγώνα με την Ισπανία (31/8).

Το φετινό καλοκαίρι του ελληνικού μπάσκετ δεν έφερε μετάλλιο από τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι Εθνικές ομάδες στα ετήσια EuroBasket U20, U18 και U16, αλλά η κατάκτηση της 5ης θέσης από τα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Νέων, καθώς και της 6ης θέσης των Εφήβων και των Παίδων, επιβεβαίωσαν τη σταθερότητα του αναπτυξιακού προγράμματος και τη συνεχιζόμενη ενδυνάμωση της προοπτικής για διεκδίκηση μεταλλίων στα επόμενα έτη.

Αντιθέτως τα κορίτσια κατέκτησαν μετάλλια (χρυσό και ασημένιο) και πέτυχαν δύο ανόδους στην Α’ κατηγορία των EuroBasket Κορασίδων και Νέων Γυναικών. Ιδιαίτερα στα Γιάννενα το μπάσκετ Γυναικών πρόσφερε μια ακόμα επιτυχία στην αλληλένδετη σχέση του με τους φιλάθλους της Ηπείρου.

Διαβάστε για το 1ο πρώτο FIBA Masters που διοργανώθηκε για πρώτη φορά και η Ελλάδα ήταν η «οικοδέσποινα», αφήνοντας δυνατό αποτύπωμα αναμνήσεων και απόηχου.

Τα αφιερώματα του διαδικτυακού περιοδικού της ΕΟΚ για όλες τις ομάδες που… προήχθησαν σε υψηλότερες κατηγορίες, συνεχίζονται στην πλειοψηφία της θεματολογίας.

Για τον Γλαύκο/Έσπερο που «έκοψε» την «κορδέλα» ανόδου του στην Elite League.

Για τον Αστέρα Αλιβερίου που κέρδισε την άνοδο από την πρώτη κατηγορία της ΕΣΚΑΣΕ στην NL1.

Για τον Άτλα Κομοτηνής που εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο υγιείς και ταχέως αναπτυσσόμενους μπασκετικούς οργανισμούς της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και πλέον θα αγωνίζεται στην NL2.

Για τη Δραπετσώνα και τον Μανδραϊκό που είναι οι δυο ομάδες, οι οποίες θα παίξουν στην ΝL2 από το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ.

Για τον Ηρόδοτο που επέστρεψε στο πρωτάθλημα της NL 2, μετά από 10 χρόνια.

Την καθιερωμένη στήλη «Ρετρό» που μας ταξιδεύει κάθε μήνα, στο παρελθόν και… μαθαίνει τους νεότερους φίλους του μπάσκετ, την πορεία του μέσα στον χρόνο των προηγούμενων δεκαετιών.
Το άρθρο Το 56ο τεύχος του e-magazine της ΕΟΚ εμφανίστηκε πρώτα στο Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...