Τελευταία νέα
ΕΛ.Α.Σ.: Ανίκανη η κυβέρνηση να αναβαθμίσει την πολιτική προστασία Γαλλία: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο που απαγορεύει την πρόσβαση παιδιών σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ΣΥΡΙΖΑ μετά το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.»: «Θα έπρεπε να ντρέπονται ο κ. Μητσοτάκης και η κα. Μενδώνη» Μομφή κατά Δημητριάδη: Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή κατά Κουκάκη ΑΕΚ: Αλλάζουν τα δεδομένα με Κάνγκουα – Εξετάζει κι άλλες λύσεις η Ένωση La La Land: Άλλαξε η αφίσα της ταινίας 10 χρόνια μετά – Η διάσημη πόζα του Γκόσλινγκ που ο ίδιος δεν αγάπησε ποτέ Πρωτοδικείο Αθηνών: Απορρίφθηκε η αγωγή του Γρηγόρη Δημητριάδη κατά του Θανάση Κουκάκη Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό Ανδρουλάκης: Η ενεργειακή πρόταση του ΠΑΣΟΚ προτείνει ένα πράσινο και ανθεκτικό πλαίσιο Στο κόκκινο η χώρα την Τετάρτη για καύσωνα και πυρκαγιές: Ποιες περιοχές μπαίνουν σε κατάσταση συναγερμού – Όλα τα μέτρα  Επίθεση στην Ακρόπολη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 60χρονο Συστάσεις του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την Αντιμετώπιση του Επερχόμενου Καύσωνα
Efsyn.gr

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν περιοχή με πυρηνικά στο Ιράν – Η απειλή στους Χούθι για την Ερυθρά Θάλασσα

Σε διπλή απειλή προέβη σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη συνάντησή του στην Ουάσινγκτον με τον πρόεδρο του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν.
Ειδικότερα, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον θα απαντήσει στην περίπτωση που οι Χούθι της Υεμένης επιχειρήσουν να μπλοκάρουν την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.
«Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε, αλλά θα το φροντίσουμε. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα το φροντίσουμε. Ξέρετε, το κάναμε αυτό με τους Χούθι στο παρελθόν και δεν είχαμε ακούσει να μιλούν για αυτούς εδώ και κάποιο διάστημα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώ υποδεχόταν στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν.
Αναφερόμενος στο Ιράν, ο Τραμπ επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η ιρανική ηγεσία «θέλει απεγνωσμένα» μια συμφωνία και υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν «σύντομα» την περιοχή όπου φημολογείται ότι βρίσκονται οι πυρηνικοί φυγοκεντρητές (μηχανήματα που εμπλουτίζουν ουράνιο) του Ιράν.
«Θα χτυπήσουμε αυτήν την περιοχή πολύ, πιθανώς πολύ σύντομα, και δεν υπάρχει τίποτα που μπορούν να κάνουν γι’ αυτό», είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν το Ιράν έχει μετακινήσει τους φυγοκεντρητές του στο «Pickaxe Mountain».
«Κανονικά δεν θα το έλεγα αυτό», πρόσθεσε. «Αν πίστευα ότι μπορούσαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό, δεν θα το έλεγα ποτέ, αλλά θα χτυπήσουμε αυτήν την περιοχή πολύ σύντομα και πολύ έντονα».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...