Τελευταία νέα
Δημοκράτες για τον βαρύτατο τραυματισμό του 20χρονου από αστυνομικούς: Μέχρι πότε δεν θα μετρά η ανθρώπινη ζωή για την αστυνομίας σας κ. Χρυσοχοΐδη; Ηλεκτρικά πατίνια: Στη Γερμανία θα στέλνουν τον λογαριασμό των ατυχημάτων στις εταιρείες Συνάντηση Τσίπρα-Μοσκοβισί: «Για μια ριζική πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα – Να παρθεί διαζύγιο από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές» Επιστολή Χατζησωκράτη σε ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: “Όχι” σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από της ΕΛ.Α.Σ. Ανδρουλάκης από την Κοζάνη: «Εγκληματική η διαχείριση της απολιγνιτοποίησης» Υπ. Δικαιοσύνης: Ο χρόνος έκδοσης δικαστικών αποφάσεων στην Ελλάδα είναι μέσα στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο Ανδρουλάκης: Δίκαιη πράσινη μετάβαση που θα δώσει ανθεκτικότητα στη Δυτική Μακεδονία Γερουλάνος για το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας: Ο επενδυτής αντί για business plan, έφερε ένα δίφυλλο φυλλάδιο Πλήγμα των ΗΠΑ κοντά σε πυρηνικό σταθμό του Ιράν – Η Τεχεράνη απαντά με χτύπημα σε αμερικανική βάση Μητσοτάκης – Ανδρουλάκης: Στη Βουλή την Παρασκευή το «μπρα ντε φερ» για την ακρίβεια Τι συμβαίνει στις αγορές ομολόγων; Χατζησωκράτης προς Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: «Στις επόμενες εκλογές να μη συγκροτήσουμε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από της ΕΛΑΣ»
Thepressproject.gr

Τσουκαλάς: Επικίνδυνοι οι ακροβατισμοί της κυβέρνησης στο ζήτημα του drone στη Λευκάδα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «επικίνδυνους ακροβατισμούς» αναφορικά με τον εντοπισμό του drone στη Λευκάδα, σχολιάζοντας ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μίλησε για διεθνή ύδατα, ενώ όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το drone εντοπίστηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.«Σε λίγο θα μας πουν ότι και η Λευκάδα βρίσκεται μακράν από την ελληνική επικράτεια», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως «παραπολιτικές αστοχίες» αλλά αφορούν ζητήματα υψηλής εθνικής σημασίας, και ότι αν ο υπουργός έκανε λάθος οφείλει να το ξεκαθαρίσει δημόσια και όχι μέσω διαρροών. «Η κυβέρνηση επιχειρεί να αποφύγει τη λογοδοσία για το γεγονός ότι η χώρα εμφανίζεται ξέφραγο αμπέλι», πρόσθεσε.
Για την ανάρτηση του πρωθυπουργού σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ο κ. Τσουκαλάς υποστήριξε ότι «χτίζει επικοινωνιακές επιτυχίες πάνω σε μέτρα που δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί», καθώς ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ως ενεργή ρύθμιση κάτι που δεν έχει ψηφιστεί ακόμη από τη Βουλή. «Θέλω να πιστεύω ότι δεν είπε συνειδητά ψέματα και ότι εκτίθεται από τους συνεργάτες του», σχολίασε, λέγοντας ότι η εικόνα μιας κυβέρνησης που λειτουργεί αποκλειστικά επικοινωνιακά είναι πλέον εμφανής.
Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών, ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης δεν απάντησε στην ουσία των καταγγελιών, αλλά έστειλε σαφή πολιτικά μηνύματα «στους ηθικούς αυτουργούς». Πρόσθεσε ότι ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ, κ. Μενουδάκος, χαρακτήρισε πρωτοφανή την άρνηση συμμόρφωσης της ΕΥΠ στις αποφάσεις του ΣτΕ και ότι ένα τόσο πολυδάπανο σύστημα δεν θα μπορούσε να λειτουργεί αποκλειστικά από ιδιώτες. Κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τοποθετηθεί, σχολιάζοντας ότι «αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, μια ανοιχτή δημόσια αντιπαράθεση».
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι «όσο πιο γρήγορα οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, τόσο το καλύτερο για τη δημοκρατική ομαλότητα». Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει έναν «βολικό αντίπαλο» – δηλαδή τον Αλέξη Τσίπρα – επειδή έχει ήδη κριθεί και φθαρεί. «Όταν η κυβέρνηση έχει κάνει τα τέρατα με τους πλειστηριασμούς, είναι λογικό να θέλει ως αντίπαλο κάποιον που κουτσούρεψε την προστασία της πρώτης κατοικίας», είπε, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τη ΝΔ αλλά μπορεί να εκφράσει πολίτες από το Κέντρο, την Κεντροαριστερά ακόμα και τη μετριοπαθή Κεντροδεξιά. «Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο απέναντί της», κατέληξε.
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...