Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών τάσσεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δηλώνοντας πως η Πλεύση Ελευθερίας θα συνυπογράψει σχετική πρόταση και θα στηρίξει κάθε κοινή πρωτοβουλία για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Σε ανάρτησή της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επισημαίνει ότι το κόμμα της «αυτονοήτως θα συνυπογράψει» πρόταση για τις υποκλοπές – παρακολουθήσεις, τονίζοντας πως είναι έτοιμη να συμβάλει «με όλες της τις δυνάμεις» σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια. Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση, διαφάνεια και λογοδοσία, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «σκάνδαλο – έγκλημα» και «Ελληνικό Watergate».
Όπως αναφέρει, η Πλεύση Ελευθερίας έχει κινηθεί σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση από την είσοδό της στη Βουλή, κάνοντας αναφορά σε κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες των ετών 2024 και 2025, όταν –κατά την ίδια– υπήρξαν προσπάθειες συγκάλυψης και νέες αποκαλύψεις για συνέχιση των παρακολουθήσεων.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώνει επίσης ότι και το 2026, μετά από απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, απηύθυνε δημόσια πρόσκληση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για κοινή δράση.
Σε υψηλούς τόνους, καταγγέλλει ότι επιχειρείται εκ νέου η αρχειοθέτηση της υπόθεσης μέσω «επιλήψιμων και διαβλητών διαδικασιών», υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μια υπόθεση που παραμένει «ανοιχτή» και συνιστά σοβαρή πληγή για τη Δημοκρατία.
Η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τις υποκλοπές
«Η Πλεύση Ελευθερίας αυτονοήτως θα συνυπογράψει Πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για τις Υποκλοπές-Παρακολουθήσεις και θα συμπράξει σε κάθε άλλη απαιτούμενη κοινή πρωτοβουλία για την διαλεύκανση της αλήθειας, την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου – εγκλήματος που ονομάζουμε Ελληνικό Watergate και την λογοδοσία των υπαιτίων, όπως σταθερά κάνουμε στη Βουλή από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε και όπως δυναμικά πράξαμε και το 2024, στην πρώτη προσπάθεια κουκουλώματος του σκανδάλου, και το 2025, όταν αποκαλύφθηκε η συνέχιση των παρακολουθήσεων από το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Και φέτος, το 2026, από την πρώτη στιγμή που βγήκε η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τις υποκλοπές, απευθύναμε δημόσιο κάλεσμα στην Αντιπολίτευση, να συμπράξουμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.
Αυτονοήτως αυτό θα πράξουμε και τώρα, που για άλλη μια φορά επιχειρείται, μέσα από επιλήψιμες και διαβλητές ψευδο-διαδικασίες, να θαφτεί και να αρχειοθετηθεί μια υπόθεση ορθάνοιχτη, που αποτελεί πληγή χαίνουσα για την Δημοκρατία. Δυστυχώς και πάλι με την ενεργοποίηση δοτών και υπόλογων Εισαγγελικών προσώπων, όπως ο Εισαγγελέας Τζαβέλλας»
