Τελευταία νέα
Βύθιση ταχύπλοου στον Σαρωνικό: Συνελήφθη ο κυβερνήτης Ιράν: Λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Αλί Χαμενεΐ – Εκατοντάδες Ιρανοί δίνουν ήδη το «παρών» Καρυστιανού για αγορά γκαρσονιέρας μέσω πλειστηριασμού: “Mεμονωμένη ενέργεια πρώην συνεργάτη” Αγρότες: Βγήκαν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο των Τρικάλων – «Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης» [βίντεο] Βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του Σάββα Αναστασιάδη Τσουκαλάς: Κύριε Πρωθυπουργέ όταν θα χρειαστεί να σηκώσετε το τηλέφωνο στις 3 η ώρα τα ξημερώματα, τον κ. Ντόκο θα συμβουλευτείτε; Θ. Ντόκος: «Κανείς δεν μπορεί να εμπιστεύεται πια ούτε τα μάτιά του» Κυρανάκης στα στελέχη της ΝΔ: «Κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος» Εγκώμια από Νετανιάχου μετά την επικοινωνία με Τραμπ: «Οι ΗΠΑ είναι ο εγγυητής της παγκόσμιας ελευθερίας» Διπλωματική γκάφα; Η συνομιλία Ντόκου με φαρσέρ προκαλεί πολιτικό σεισμό Η Ματσάδο θέλει να επιστρέψει στη Βενεζουέλα «για να φέρει σταθερότητα» – «Το κράτος χρεοκόπησε, φάνηκε στους σεισμούς» Θ. Ντόκος: Έκλεψαν φωνή και εικόνα – Κάλεσα άμεσα την ΕΥΠ
Thefaq.gr

Φάμελλος: «Δεν προβαίνω σε σχόλια για κυβερνητικά στελέχη μετά την τραγική απώλεια»

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, στη Βουλή, ο οποίος καταδίκασε τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα στη Θεσσαλονίκη κάνοντας λόγο για «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση», ενώ παράλληλα εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την εργασιακή πολιτική, μιλώντας για «εργασιακό μεσαίωνα»

 
«Εκφράζω εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη βαθιά μας θλίψη και οδύνη για τον τραγικό θάνατο της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα. Πρόκειται για μία είδηση που μας συγκλονίζει όλους», είπε ο κ. Φάμελλος, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την επίθεση «άνανδρη, αποτρόπαια και καταδικαστέα τρομοκρατική ενέργεια», τονίζοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.
«Η τρομοκρατία, η απειλή κατά της ζωής και η άσκηση βίας δεν έχουν καμία απολύτως θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Είναι σε πλήρη αντίθεση με τα ιδανικά μας και τις αξίες μας. Ζητάμε από τις αρμόδιες Αρχές να κινηθούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ώστε οι υπεύθυνοι να βρεθούν άμεσα και να λογοδοτήσουν για την αποτρόπαιη αυτή δολοφονική επίθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Φάμελλος αρνήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που ακολούθησαν την υπόθεση, επιλέγοντας να μην τροφοδοτήσει περαιτέρω την πολιτική αντιπαράθεση.
«Και για να μην σκιάσω την τραγικότητα της απώλειας και της θέσης μας, δεν θα προβώ σε κανένα σχολιασμό για τα πολιτικά σχόλια κυβερνητικών στελεχών, που την ακολούθησαν», σημείωσε.
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον θάνατο δύο πολιτών στη δασική πυρκαγιά στη Λητή Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και κάνοντας λόγο για ελλείψεις στην πολιτική προστασία.
Παράλληλα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την εργασιακή πολιτική, κάνοντας λόγο για «εργασιακό μεσαίωνα».
Ο κ. Φάμελλος παρέθεσε σειρά παρεμβάσεων που, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επιβαρύνει τις εργασιακές σχέσεις, αναφερόμενος σε ζητήματα όπως η εντατικοποίηση της εργασίας, οι συλλογικές συμβάσεις, οι υπερωρίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
«Λέτε στην εργαζόμενη βγαλ’ τα πέρα μόνη σου, με τον ισχυρό εργοδότη. Και ως κράτος, ως πολιτεία δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη», τόνισε, υπογραμμίζοντας τις ανισότητες στην αγορά εργασίας.
Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του κόμματος για «κοινωνική δικαιοσύνη και ισχυρά εργασιακά δικαιώματα», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, λέγοντας: «η ώρα της πτώσης σας έχει φτάσει. Κανείς δεν σας εμπιστεύεται!».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...