Τελευταία νέα
Το τραγούδι της ημέρας: Λάθη Αργος: Βίντεο-drone από το σημείο των πυροβολισμών – Εμφανείς οι τρύπες από τις σφαίρες στον μαντρότοιχο Ο Τσίπρας στο στόχαστρο του Γεωργιάδη: Η πόλωση ως πολιτική γραμμή του Μαξίμου Εύβοια: Σπάνιο χταπόδι εμφανίστηκε σε παραλία και εντυπωσίασε τους λουόμενους [εικόνες – βίντεο] Σακελλαρίδης: Όταν η ασφάλεια απειλείται από την ίδια την Αστυνομία, κάτι πηγαίνει πολύ στραβά στη δημοκρατία Θεσσαλονίκη: Δύο ανήλικα αδέλφια ζούσαν σπίτι ανάμεσα σε ακαθαρσίες ζώων – Συνελήφθη 54χρονη Ρήγμα στη ΝΔ: Ο Σαμαράς ποντάρει στην απογοήτευση των γαλάζιων ψηφοφόρων και στήνει νέο δεξιό πόλο Υποκλοπές: Οριστικό “όχι” σε κλήσεις για Ντίλιαν, Δημητριάδη-Όσα έγιναν στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών ΠΑΣΟΚ: Η δημοσκοπική «φτώχεια» φέρνει γκρίνια – Οι μπηχτές και η ένταση με την ΕΛ.ΑΣ μπλοκάρει τη «φυγή προς τα μπρος» Η Θεώνη Κουφονικολάκου εκπροσωπεί τον Αλέξη Τσίπρα και δίνει το «παρών» στην κηδεία της Βάγιας Νέστορα Σήμερα η εκδήλωση της ΕΛΑΣ στο Περιστέρι – Παρών ο Αλέξης Τσίπρας Δήλωσε τι είσαι για να συνομιλήσουμε
Efsyn.gr

Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Προσήχθη ένα άτομο – «Εφυγα με τον ορό στο χέρι», λέει μάρτυρας

Στην προσαγωγή ενός ατόμου που εξετάζεται για την εμπλοκή του στη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο προχώρησαν οι Αρχές.
Ο άνδρας εντοπίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και μεταφέρθηκε σε πυροσβεστική υπηρεσία για ανάκριση.
Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 05:00 τα ξημερώματα σε θάλαμο νοσηλείας της Α’ Παθολογικής Κλινικής, στον 1ο όροφο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου στο Μαρούσι. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η εστία της πυρκαγιάς εντοπίστηκε σε στρώμα κρεβατιού, ενώ ο ασθενής που νοσηλευόταν στη συγκεκριμένη θέση είχε αποχωρήσει νωρίτερα από το νοσηλευτικό ίδρυμα.
Οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η φωτιά, καθώς και τον βαθμό εμπλοκής του ατόμου που προσήχθη. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο άνδρας εντοπίστηκε έπειτα από αναζητήσεις και παραδόθηκε στις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω εξέταση.
Η δραματική μαρτυρία ασθενούς «Δεν μπορούσες να δεις τίποτα από τον καπνό»
Στιγμές πανικού περιέγραψε ασθενής που νοσηλευόταν στην Α’ Παθολογική Κλινική του Σισμανόγλειου, σημειώνοντας πως η εκκένωση έγινε μέσα σε ελάχιστα λεπτά, καθώς ο καπνός είχε αρχίσει να εξαπλώνεται στους διαδρόμους.
Όπως ανέφερε, βρισκόταν ήδη ξύπνια λόγω υψηλού πυρετού, όταν άκουσε νοσηλεύτρια να φωνάζει πως είχε ξεσπάσει φωτιά.
«Συνέβη γύρω στις 5 η ώρα το ξημέρωμα. Ακούσαμε μια νοσηλεύτρια να είναι σε πανικό και να φωνάζει “φωτιά”», είπε χαρακτηριστικά.
Η ασθενής περιέγραψε ότι ο διάδρομος γέμισε γρήγορα με πυκνό καπνό, με αποτέλεσμα οι νοσηλευόμενοι να εγκαταλείψουν άμεσα τα δωμάτιά τους.
«Μέσα σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα είχε γεμίσει ο διάδρομος πάρα πολύ καπνό και δεν μπορούσες να δεις τίποτα», ανέφερε, προσθέτοντας: «Δεν πήραμε ούτε τα πράγματά μας, μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Εγώ έφυγα με τον ορό μου ουσιαστικά».
Η ίδια υποστήριξε ότι πολλοί ηλικιωμένοι και ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας δυσκολεύονταν να μετακινηθούν μόνοι τους, ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να ειδοποιήσουν όσους βρίσκονταν στους θαλάμους.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από το μεσαίο κρεβάτι του διπλανού δωματίου, ωστόσο τα ακριβή αίτια παραμένουν υπό διερεύνηση.
Άδωνις Γεωργιάδης: «Στις πέντε το πρωί ένα στρώμα έπιασε φωτιά»
Το Σισμανόγλειο επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συνεχάρη το προσωπικό για την άμεση αντίδρασή του και τόνισε πως η κατάσταση θα μπορούσε να είχε λάβει πολύ σοβαρότερες διαστάσεις.
«Το πρωτεύον είναι ότι όλοι οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και το λέω γιατί θα μπορούσε κάλλιστα να εγκλωβιστούν στη φωτιά αυτή και να θρηνούμε πολλά ανθρώπινα θύματα σήμερα», δήλωσε.
Ο υπουργός ανέφερε ότι η νοσηλεύτρια αντιλήφθηκε άμεσα τη φωτιά και κινητοποιήθηκε για την απομάκρυνση των ασθενών.
«Στις πέντε παρά το πρωί, ένα στρώμα σε θάλαμο της Παθολογικής έπιασε φωτιά. Η νοσηλεύτρια την κατάλαβε αμέσως μπήκε στο θάλαμο και είδε το κρεβάτι να φλέγεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για σοβαρές ζημιές στο νοσοκομείο, σημειώνοντας πως τμήμα της κλινικής θα χρειαστεί ουσιαστικά να αποκατασταθεί.
«Έχει υποστεί σοβαρές ζημιές το νοσοκομείο. Μια ολόκληρη κλινική έχει πρακτικά καταστραφεί και πρέπει να την φτιάξουμε από την αρχή. Αλλά αυτό είναι δευτερεύον, θα το ξαναφτιάξουμε», είπε.
Στο σημείο επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ειδικό κλιμακοφόρο και βραχιονοφόρο όχημα. Η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα και όλοι οι ασθενείς απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...