Τελευταία νέα
Ερώτηση Μ. Κεφαλογιάννη προς την Κομισιόν για την απελευθέρωση του Οσμάν καβαλά Πνινάν Γιανάι, Ισραηλινή πρέσβης: “Μερικές φορές, η διπλωματία ξεκινά με το σπάσιμο πιάτων σε ελληνική ταβέρνα” Κιλκίς: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση – Επιχειρούν εναέρια μέσα Νυχτερινό μπλόκο για τους ανήλικους στα social: Τι προβλέπει ο συμβιβασμός των 17 δισ. δολαρίων της Meta Τσάβι, η… τρίτη επιλογή Επεισόδια στη Σιντική Σερρών: Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι – 2 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή AEK: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα Η Πρέσβης του Ισραήλ στη Μύκονο – Ραγδαία αύξηση του ισραηλινού τουρισμού στην Ελλάδα Ηλίας Κασιδιάρης: Το «παράθυρο» που μπορεί να τον στείλει στη Βουλή – Η «καυτή πατάτα» στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου Πέθανε ο ηθοποιός και τραγουδιστής Ευ. Τουρνάς: 3.083 πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής – 830 μόνο τον Αύγουστο Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση της Ν.Δ. να ψηφίσει την Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής
Kosmoslarissa.gr

Φωτιές: Red Code για Αττική, Βοιωτία και Εύβοια την Πέμπτη – Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας

Σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας τίθεται ο κρατικός μηχανισμός αύριο, Πέμπτη (06.08.2026), καθώς ο κίνδυνος για φωτιές παραμένει ιδιαίτερα υψηλός σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι τρεις περιοχές κατατάσσονται στην Κατηγορία Κινδύνου 4, γεγονός που ενεργοποιεί αυξημένα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας.
Η πρόβλεψη για φωτιές σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια οδηγεί στην ενεργοποίηση κατάστασης κινητοποίησης Red Code, με την Πολιτική Προστασία να θέτει σε επιφυλακή το σύνολο του μηχανισμού αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Η απόφαση ελήφθη μετά την αξιολόγηση των μετεωρολογικών και επιχειρησιακών δεδομένων από την αρμόδια Ομάδα Έκδοσης του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιών.

Πλήρης κινητοποίηση του μηχανισμού
Η κατάσταση κινητοποίησης Red Code προβλέπει την ανάπτυξη του αναγκαίου προσωπικού, των επίγειων και εναέριων μέσων, καθώς και όλων των διαθέσιμων πόρων, με στόχο την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών και τον περιορισμό των συνεπειών τους.
Παράλληλα, προβλέπεται η ενεργοποίηση δράσεων άμεσης υποστήριξης και βραχείας αποκατάστασης, ώστε να διασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση σε περίπτωση εκδήλωσης μεγάλων πυρκαγιών.
Έκτακτες συνεδριάσεις σε Δήμους και Περιφέρειες
Στο πλαίσιο της αυξημένης ετοιμότητας, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες που βρίσκονται στις περιοχές υψηλού κινδύνου καλούνται να συγκαλέσουν άμεσα τα Τοπικά και Περιφερειακά Επιχειρησιακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας.
Στόχος των συνεδριάσεων είναι η αξιολόγηση του βαθμού ετοιμότητας, ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και η λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στις περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

Πηγή newsit.gr
Το άρθρο Φωτιές: Red Code για Αττική, Βοιωτία και Εύβοια την Πέμπτη – Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...