Τελευταία νέα
Μ. Κρανίδης στο “Π”: Το «βαθύ κράτος» ζει και βασιλεύει στα ακίνητα και στην κοινωνία Κρήτη: Νεκρή βρέθηκε στο αυτοκίνητό της η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη Τουρκία: Αυτό είναι το πρόγραμμα της Συνόδου του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών Περίπου 100 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο – Πολύ υψηλός κίνδυνος και τη Δευτέρα Εθνική Μπάσκετ: Δεν στάθηκε στό ύψος των περιστάσεων – Ήττα με 71-56 από την Πορτογαλία ΕΛ.Α.Σ: Η πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο αναδεικνύει την ανάγκη για σύγχρονη Πολιτική Προστασία με σχεδιασμό βάσει κινδύνου Κόντρα Γεωργιάδη – Ρόκκου για το κράνος: «Σε εμένα αυτά, να ξέρετε κύριε υπουργέ, δεν περνάνε» Αύριο στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Κώστας Κατσαφάδος KKE σχετικά με τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αποκαλύψεις για την «κοστολογημένη» πολιτική κυβέρνησης και αντιπολίτευσης Ρώσοι φαρσέρ για Ντόκο: «Στείλαμε απλά ένα mail, δεν είμαστε πράκτορες» ΚΚΕ: Να καταργηθεί η ΚΥΑ για το άσυλο και το Μητρώο Δικηγόρων Νομικής Καθοδήγησης Live η εισήγηση Κωνσταντοπούλου στο 1ο Φεστιβάλ Πλεύσης Ελευθερίας
Tennis24.gr

Χιούστον: Εκτός ημιτελικής φάσης Σέλτον και Τιέν (vids)

Οι εκπλήξεις κυριάρχησαν στα προημιτελικά του ATP 250 στο Χιούστον, με τον Μπεν Σέλτον και τον Λέρνερ Τιέν να γνωρίζουν απρόσμενους αποκλεισμούς, την ώρα που ο Φράνσις Τιαφό έσωσε match point και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για έναν ακόμη τελικό στη διοργάνωση.
Ο Τιάγκο Αγκουστίν Τιράντε πέτυχε μία από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας του, λυγίζοντας τον Νο1 του ταμπλό και κάτοχο του τίτλου του 2024, Μπεν Σέλτον, με 6-7(5), 6-3, 6-4 και εξασφάλισε θέση στα ημιτελικά του τουρνουά.
To Νο83 στον κόσμο, συνέχισε την εξαιρετική του εβδομάδα στο αμερικανικό χώμα και έδειξε απόλυτα έτοιμος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ υψηλού επιπέδου. Παρά το χαμένο πρώτο σετ στο tie-break, κράτησε την ψυχραιμία του, ανέβασε την έντασή του από τη βασική γραμμή και έφτασε σε μία σπουδαία πρόκριση έπειτα από 2 ώρες και 30 λεπτά αγώνα.
Ο 24χρονος πανηγύρισε τη δεύτερη Top-10 νίκη της καριέρας του και πλέον βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τον δεύτερο ATP τελικό του.
Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξε και το medical timeout του Σέλτον στο δεύτερο σετ, όταν ο Αμερικανός δέχθηκε περιποίηση για ενοχλήσεις στον αυχένα ή στο πάνω μέρος της πλάτης. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε να παλεύει, όμως ο Τιράντε έμεινε επιθετικός, σέρβιρε εξαιρετικά και δεν έχασε ούτε μία φορά το σερβίς του.
Αποκλεισμός και για τον Τιέν
Λίγο νωρίτερα, ο Ρομάν Αντρές Μπουρουτσάγα πρόσθεσε ακόμη μία αργεντίνικη επιτυχία στη διοργάνωση, αποκλείοντας τον Νο3 του ταμπλό, Λέρνερ Τιέν, με 7-5, 6-4.
Ο Νο77 του κόσμου ήταν πιο αποτελεσματικός στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, πίεσε έντονα στο return και εκμεταλλεύτηκε τρία από τα τέσσερα break points που δημιούργησε. Έτσι, προκρίθηκε και εκείνος στα ημιτελικά, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί από τώρα η παρουσία Αργεντινού στον τελικό του Χιούστον.
Ο Τιαφό έσωσε match point
Στο τελευταίο ματς της ημέρας, ο Φράνσις Τιαφό απέδειξε ξανά πόσο επικίνδυνος είναι στα δύσκολα. Ο πρωταθλητής του 2023 έσωσε match point και νίκησε τον Αλεξέι Ποπίριν με 3-6, 7-6(5), 7-6(6), σε μια μάχη με ένταση και ανατροπές.
Ο Αμερικανός βρέθηκε στο χείλος του αποκλεισμού στο 5/6 του tie-break του τρίτου σετ, όμως άντεξε στην πίεση και βρήκε τον τρόπο να ολοκληρώσει άλλη μία μεγάλη ανατροπή. Με αυτή τη νίκη βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ στα deciders σε 8-1 και έκλεισε θέση σε τρίτο συνεχόμενο ημιτελικό στο Χιούστον.
Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Τόμι Πολ, ο οποίος επικράτησε του Τόμας Μαρτίν Ετσεβέρι με 6-4, 6-2. Ο Πολ προηγείται 3-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και οι δυο τους ετοιμάζονται για μία αμερικανική μονομαχία με φόντο τον τελικό.

 
HOUSTON CHAMPIONSHIP SINGLES | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-8h)
The post Χιούστον: Εκτός ημιτελικής φάσης Σέλτον και Τιέν (vids) appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...