Τελευταία νέα
Η κάλπη βάζει φρένο στον Τραμπ Μετρό: Κλείνει στις 9:30 ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. – Χωρίς στάση οι συρμοί Το Προεδρικό Μέγαρο έγινε… νηπιαγωγείο ΕΛ.Α.Σ: Επτά κυβερνητικές παρεμβάσεις υπέρ funds και servicers – Τα ερωτήματα στον Πιερρακάκη για κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς Αιχμές Δούρου για τους προηγούμενους προέδρους Press Point: Τον ήπιαν και ο Τραμπ και οι τραμπικοί υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας Μια άλλη 28η Οκτωβρίου… Ποιος να φταίει… Η στρατηγική Ανδρουλάκη για την επόμενη μέρα: Περιοδείες, κοινωνικές επαφές και προγραμματική αντιπαράθεση Κάσσος – Καλώδιο: Η Τουρκία απειλεί να βυθίσει το γαλλικό πλοίο Πλημμύρισε το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης λίγους μήνες μετά την ανακαίνιση – Σοβαρά ερωτήματα για την ποιότητα των έργων Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με ΙΧ στην Ευκαρπία – Στο νοσοκομείο ο οδηγός του αυτοκινήτου
Moneypress.gr

Χρηματιστήριο: «Πάτησε φρένο» μετά το τετραήμερο ράλι – Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Με ήπια διόρθωση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να διακόπτει το ανοδικό σερί των τεσσάρων προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων είχε καταγράψει διαδοχικά υψηλά 17ετίας. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο χαμηλό ημέρας, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, χωρίς ωστόσο να διαταραχθεί η ευρύτερη ανοδική εικόνα της αγοράς.
Η σημερινή υποχώρηση αποδίδεται κυρίως στην αφομοίωση των πρόσφατων ισχυρών κερδών, με τους αγοραστές να κάνουν ένα βήμα πίσω έπειτα από το έντονο ανοδικό momentum των τελευταίων ημερών. Παρά τις πιέσεις, η αγορά διατήρησε τις βασικές τεχνικές στηρίξεις της, στοιχείο που αφήνει αμετάβλητη τη θετική μεσοπρόθεσμη τάση.
Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,72% και έκλεισε στις 2.549 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ των 2.567,42 μονάδων (υψηλό ημέρας) και των 2.542,84 μονάδων (χαμηλό ημέρας). Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 369,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος ανήλθε στα 40,7 εκατ. τεμάχια, επιβεβαιώνοντας ότι η συνεδρίαση συνοδεύτηκε από αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) έκλεισε με πτώση 0,74%, στις 6.454,83 μονάδες, ενώ ο FTSE Mid Cap υποχώρησε κατά 0,61%, στις 3.200,28 μονάδες. Μεγαλύτερες ήταν οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, με τον τραπεζικό δείκτη να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με απώλειες 1,47%, στις 2.858,86 μονάδες.
Ελεγχόμενη κατοχύρωση κερδών στις τράπεζες
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες είχαν πρωταγωνιστήσει στο πρόσφατο ανοδικό ράλι. Η Eurobank κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των συστημικών τραπεζών, υποχωρώντας κατά 1,89%, με τη μετοχή να κλείνει στα 4,32 ευρώ. Ακολούθησε η Εθνική Τράπεζα, η οποία έκλεισε στα 15,68 ευρώ, με απώλειες 1,72%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς διαμορφώθηκε στα 9,28 ευρώ, σημειώνοντας πτώση 1,69%.
Η Alpha Bank περιόρισε τις απώλειες στο 0,94%, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στα 4,12 ευρώ. Η Τράπεζα Κύπρου υποχώρησε κατά 0,70%, στα 9,86 ευρώ, ενώ η CrediaBank έκλεισε στα 1,154 ευρώ, με πτώση 1,20%. Αντίθετα, η Optima Bank κινήθηκε κόντρα στο αρνητικό κλίμα, ενισχυόμενη κατά 0,39%, στα 10,35 ευρώ, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος υποχώρησε κατά 1,31%, κλείνοντας στα 15,05 ευρώ.
Πιέσεις στα περισσότερα blue chips – Ξεχώρισε η Coca-Cola HBC
Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η εικόνα ήταν μεικτή, με τις περισσότερες μετοχές να κινούνται πτωτικά, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε επιλεκτική κατοχύρωση κερδών.
Η Coca-Cola HBC αποτέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή της ημέρας, σημειώνοντας άνοδο 2,22% και κλείνοντας στα 59,90 ευρώ, πολύ κοντά στο ιστορικό ορόσημο των 60 ευρώ. Θετικά κινήθηκε και η ΕΥΔΑΠ, η οποία ενισχύθηκε κατά 0,84%, στα 11,98 ευρώ.
Στον αντίποδα, η Metlen έκλεισε στα 41,86 ευρώ, με απώλειες 1,37%, ενώ η Aktor Συμμετοχών υποχώρησε κατά 1,38%, στα 14,30 ευρώ. Πτώση 1,66% κατέγραψε η Motor Oil, η οποία έκλεισε στα 42,58 ευρώ, ενώ η Titan Cement International υποχώρησε κατά 1,44%, στα 51,40 ευρώ. Απώλειες 1,36% σημείωσε και η Viohalco, με τη μετοχή να διαμορφώνεται στα 18,92 ευρώ.
Η ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 24,10 ευρώ, με ήπια πτώση 0,41%, ενώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υποχώρησε κατά 0,17%, στα 46,92 ευρώ. Η HelleniQ Energy έκλεισε στα 10,90 ευρώ, με απώλειες 0,91%, η Jumbo στα 23,24 ευρώ, με πτώση 0,34%, ενώ η Allwyn περιορίστηκε σε οριακές απώλειες 0,11%, κλείνοντας στα 14,16 ευρώ. Ο ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση αμετάβλητος στα 19,50 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...