Τελευταία νέα
Αλγκουαθίλ λίγο πριν το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Ανυπομονώ να ζήσω το ντέρμπι και κυρίως να το κερδίσω» Διήμερη περιοδεία Τσίπρα στην Κρήτη για τις καταστροφικές πλημμύρες- Μαζί του και η Βρεττού Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ για τους Oasis εξηγούν γιατί δεν προβάλλεται η συμφιλίωσή τους Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας – 10 Οκτωβρίου: Πάνω από 73 εκατ. άνθρωποι τη χρειάζονται κάθε χρόνο Αρβανίτης για δυστύχημα στη Motor Oil: «Η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη» Αττική: Παρεμβάσεις ΚΚΕ σε εκατό σούπερ μάρκετ το Σάββατο Δ. Μάρδας: Διαψεύδει δημοσιεύματα των εφημερίδων “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη” – Στόχος, λέει η κόρη του Κυβέλη Εξαρθρώθηκαν σπείρες που διακινούσαν πλήθος αρχαιοτήτων – Οι ανασκαφές, ο ειδικός εξοπλισμός και η κωδικοποιημένη γλώσσα ΕΛ.Α.Σ για Ελευσίνα: Οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση Μητσοτάκης: Τι θα κάνει αν η ΝΔ πάρει 25% -“Οταν δεν πηγαίνουν καλά οι αρχηγοί…” Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Μετρό μετά από 2,5 ώρες Μαχαίρωμα αντιφασίστα στην Ελευσίνα: Υλικό ακροδεξιάς οργάνωσης βρέθηκε στα σπίτια των δύο δραστων
Efsyn.gr

Χτύπημα σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ: «Άγνωστο βλήμα» διέλυσε το μηχανοστάσιο

Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από «άγνωστο βλήμα» στο Στενό του Ορμούζ, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές στο μηχανοστάσιό του και να ακινητοποιηθεί ανοικτά των ακτών του Ομάν.
Το νέο περιστατικό ασφαλείας καταγράφεται σε μία από τις πλέον ευαίσθητες θαλάσσιες οδούς του πλανήτη, εν μέσω της συνεχιζόμενης πολεμικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και της νέας κλιμάκωσης της πίεσης των ΗΠΑ προς το Ιράν.
Σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία ενημέρωσης για την ασφάλεια της ναυτιλίας UKMTO, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, το περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.
«Το πλοίο χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα, το οποίο προκάλεσε ζημιά στο μηχανοστάσιο και εξουδετέρωσε το σκάφος», ανέφερε η UKMTO, διευκρινίζοντας ότι τα μέλη του πληρώματος είναι σώα.
Η επίθεση όπως αναφέρει η naftemporiki.gr, σημειώθηκε περίπου 9 ναυτικά μίλια –σχεδόν 17 χιλιόμετρα– βορειοανατολικά της πόλης Ας Σίσα του Ομάν, στο Στενό του Ορμούζ.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για τη σημαία του δεξαμενόπλοιου, τη χώρα στην οποία ανήκει ή την κατεύθυνση προς την οποία έπλεε.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...