Τελευταία νέα
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη για στεγαστικό: «Φαεινή ιδέα να το κάνει μπίζνα για τους εργολάβους» Καμπούρης: Στη ΓΑΔΑ Βολάνης, Κελεκίδου, Ζαζόπουλος, Καψάλης για την υπόθεση του ΕΦΚΑ Κουφονικολάου: «Η κυβέρνηση ακολουθεί τη ζημιογόνα τακτική του δεδομένου συμμάχου – Να μας παρουσιάσει το κέρδος των συμμαχιών για τη χώρα» Ισραήλ: Τρία χρόνια από την πολύνεκρη επίθεση της 7ης Οκτωβρίου – Εκδηλώσεις μνήμης σε όλη τη χώρα [εικόνες – βίντεο] Χάρης Δούκας στο Συνέδριο του Βήματος: “Περίπου 40.000 κατοικίες στην Αθήνα παραμένουν χωρίς χρήση” Μητσοτάκης από MED9: Στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων για την ακρίβεια στην ενέργεια Πέθανε ο γιατρός Ανδρέας Στεφόπουλος – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ Τσίπρας για Ρούμπιο: «Παρουσιάζεται σαν Πόντιος Πιλάτος στο θέμα του καλωδίου» – Δείτε live Ανατροπή στην Σούδα: Φωτογράφος γάμου η Αμερικανίδα που συνέλαβαν για κατασκοπεία ΠΑΣΟΚ: Προ των πυλών η Μυρτώ Κοροβέση – Σε ποια περιφέρεια μπορεί να κατέβει Γαλλία: Μέτρα από την αστυνομία μετά τον ακρωτηριασμό μαθητή από κρότου λάμψης – «Του έκλεψαν τη ζωή» καταγγέλλει η μητέρα Δένδιας – Ρούμπιο: Υπεγράφη συμφωνία των Ενόπλων Δυνάμεων με την Εθνοφρουρά της Φλόριντα
Filathlos.gr

Ώρα εκλογών στη Super League, «μάχη» για τον επόμενο πρόεδρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, το τελευταίο για τη σεζόν 2025/26 που θα διεξαχθεί την Τρίτη (30/6, 18:00), αφορά μεταξύ άλλων και την εκλογή του νέου προέδρου του συνεταιρισμού. Και ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για τον επόμενο πρόεδρο της Λίγκας.
Οι εκτιμήσεις και οι ζυμώσεις εντός του συνεταιρισμού κάνουν λόγο για ντέρμπι και πιθανή ισοψηφία, αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για «μάχη» ανάμεσα σε δύο ισχυρούς άνδρες, τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο.
Το 7-7 που μοιάζει ως πιθανό σενάριο ανάμεσα στις 14 ΠΑΕ μπορεί να δημιουργήσει… μπλόκο στην «επόμενη μέρα» της Λίγκας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Λίγκα θα μείνει για όσο διάστημα χρειαστεί χωρίς πρόεδρο, καθώς δεν υπάρχει σχετική διευκρίνηση στο καταστατικό της Super League.
Η ισοψηφία θα φέρει αναγκαστικά επαναληπτικές εκλογές, έως ότου βγει… λευκός καπνός. Ωστόσο, υπάρχει και ενδεχόμενο – με μικρές έως μηδαμινές πιθανότητες – να προκύψει συμφωνία για πρόσωπο κοινής αποδοχής. Το 7-7, βέβαια, είναι αποτρεπτικός παράγοντας.
Προφανώς, καθοριστικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η ΕΠΟ. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει δικαίωμα ψήφου, αλλά τα τελευταία χρόνια η επιλογή της είναι να μην παίρνει θέση, να μην ψηφίζει υπέρ κάποιου υποψηφίου και να προτιμάει το λευκό. Ωστόσο, τη δεδομένη χρονική στιγμή και με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.
Μέχρι στιγμής, πάντως, ο Αχιλλέας Μπέος είναι ο μοναδικός που έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία, διαδεχόμενος τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Παράλληλα, στο τραπέζι θα βρεθούν σήμερα και ζητήματα που αφορούν τη διαιτησία και την περαιτέρω αξιοποίηση της τεχνολογίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκτός από την αξιολόγηση της λειτουργίας του VAR, θα συζητηθεί και η προοπτική εφαρμογής του συστήματος Goal Line Cameras, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στις αποφάσεις που αφορούν το αν η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:
“Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2026, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1. Αρχαιρεσίες για την εκλογή Προέδρου και Αναπλ. Προέδρου του Δ.Σ.
2. Σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα την κατάρτιση της προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League 1 (ανδρών) επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2026-27).
3. Συζήτηση ως προς τη δομή (format) του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League αγωνιστικής περιόδου 2026-27, έγκριση ετήσιου συνοπτικού προγράμματος και ζητήματα κλήρωσης αγώνων κανονικής περιόδου.
4. Θέματα VAR και εισαγωγή συστήματος Goal Line Cameras.
5. Σύναψη ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου (και λοιπών συνοδευτικών συμβάσεων) για τους ποδοσφαιριστές και λοιπά πρόσωπα για τις αγωνιστικές περιόδους 2026-27 και 2027-28 και λοιπά εμπορικά θέματα – Θέματα συμβάσεων.
6. Διάφορα”.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...