Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τις εικονικές εταιρείες, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Φίλιππος Καμπούρης, και η σύζυγός του.
Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης σε βάρος τους, καθώς και κατά των υπολοίπων εμπλεκομένων, παραπέμποντάς τους στον ανακριτή.
Οι κατηγορίες και η οικονομική ζημία
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει σοβαρότατα κακουργήματα. Κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι διώκονται για:
Διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
Απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία σε βάρος νομικού προσώπου, με ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ
Συνέργεια σε απάτη
Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
Μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρχών, η δράση του κυκλώματος προκάλεσε «τρύπα» περίπου 1,8 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του ΕΦΚΑ, ενώ η συνολική ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πτυχή της έρευνας που αφορά τη λειτουργία νυχτερινού κέντρου. Η Οικονομική Αστυνομία κάλεσε ως μάρτυρες γνωστούς καλλιτέχνες του λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού, μεταξύ των οποίων η Κέλλυ Κελεκίδου, ο Αλέκος Ζαζόπουλος, ο Γιάννης Καψάλης και ο Σώτης Βολάνης.
Οι τραγουδιστές κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν εάν ο Φίλιππος Καμπούρης ήταν το πρόσωπο με το οποίο έκλειναν τις οικονομικές τους συμφωνίες και διαχειριζόταν τις πληρωμές στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζονταν.
Διαβάστε περισσότερα
