Τελευταία νέα
Πρόωρη αποπληρωμή χρέους 13 δισ. ευρώ μέσα στο 2026 σχεδιάζει η κυβέρνηση – «Υπάρχουν άλλες κατεπείγουσες ανάγκες», απαντά ο Παππάς Σίφνος: Τα πιθανά αίτια της τραγωδίας και τα τελευταία λεπτά πριν από τη συντριβή του ελικοπτέρου Μητσοτάκης: Εθνικό καθήκον η μείωση του χρέους Ο Τραμπ «ανακήρυξε» αμερικανικό έδαφος τα Στενά του Ορμούζ Φωτιά στα Κόμαρα Έβρου – Επιχειρεί ένα ελικόπτερο Πτώση ελικοπτέρου στη Σίφνο: Στο μικροσκόπιο η τελευταία επικοινωνία του κυβερνήτη με τον πύργο ελέγχου Σκάνδαλο με εξωσωματικές στα Κατεχόμενα: Πιθανόν από άλλους δότες έως και 30 παιδιά Θεοδωράκης – Μικρούτσικος στον Μανταμάδο Κυβερνητικές αγωνίες… Βεβαρημένο παρελθόν Καταπέλτης ο Νίκος Παππάς: Αποπληρώνετε φθηνό και ρυθμισμένο χρέος – Χρηματοδοτήστε ένα μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικής και προσιτής στέγης Στα γραφικά ψαροχώρια του Σαρωνικού για τις αποδράσεις μετά τον Δεκαπενταύγουστο [εικόνες]
Efsyn.gr

Λίβανος – Ηγέτης Χεζμπολάχ: Η συμφωνία με τον Ισραήλ είναι επαίσχυντη, ταπεινωτική και τη θεωρούμε άκυρη

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασέμ, κατήγγειλε την συμφωνία – πλαίσιο που επιτεύχθηκε στην Ουάσινγκτον μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ ως «άκυρη» και υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για οποιαδήποτε πολιτική διευθέτηση, όπως μετέδωσε το Al Jazeera. Ο Κασέμ υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι «ταπεινωτική και επαίσχυντη», ενώ έκανε λόγο για μια εξέλιξη που, όπως είπε, ισοδυναμεί με «παραίτηση από την εθνική κυριαρχία».
Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ επέμεινε ότι η συμφωνία της Ουάσινγκτον δεν έχει καμία νομιμοποίηση και κάλεσε να εφαρμοστούν οι προβλέψεις του μνημονίου συμφωνίας μεταξύ Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο –σύμφωνα με τον ίδιο– θα πρέπει να αποτελέσει το μοναδικό πλαίσιο αναφοράς για τις μελλοντικές εξελίξεις.
«Η συμφωνία-πλαίσιο στην Ουάσινγκτον είναι ταπεινωτική, επαίσχυντη και αποτελεί παραίτηση από την κυριαρχία», δήλωσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ. «Αυτή η συμφωνία είναι άκυρη και οι διατάξεις του ιρανοαμερικανικού μνημονίου συμφωνίας πρέπει να εφαρμοστούν», επεσήμανε.
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...