Τελευταία νέα
Φαραντούρης: Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ και με τη βούλα ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η μικροπολιτική σκοπιμότητα υπερισχύει της αλήθειας» απαντά ο Σπήλιος Λιβανός στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική εναντίον του Παραίτηση Τζαβέλλα ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών Νέος γύρος αντιπαράθεσης Κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ: “Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης”- “Οι μάσκες έπεσαν” ΠΑΣΟΚ: Ζητά Προανακριτική επιτροπή για Λιβανό-Αραμπατζή Βουλή-ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα Προανακριτικής για Λιβανό και Αραμπατζή ΠΑΣΟΚ για κυβερνητικές πηγές: Οι μάσκες έπεσαν «Σφάζονται» Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης» – «Οι μάσκες έπεσαν, δεν σας παίρνει» ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για προανακριτική για Λιβανό και Αραμπατζή Νέα Δημοκρατία: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την τοξική ρητορική του Πολάκης σε Παπασταύρου-Τσάφο: «Είστε πράκτορες Γερμανών και Αμερικάνων» Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας: Ζητά την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Thepressproject.gr

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Ακρίβεια, αποτυχημένη στεγαστική πολιτική και κοινωνικός αυτοματισμός απέναντι στους αγρότες»

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, με αφορμή τη κυριακάτικη ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «κυνισμό και αλαζονεία», υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική επιχειρηματολογία δεν πείθει πλέον την κοινωνία.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, η πραγματική εικόνα της οικονομίας αποτυπώνεται στο αυξημένο κόστος ζωής, καθώς –όπως σημειώνει– το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι αισθητά ακριβότερο σε σχέση τόσο με πέρυσι όσο και με το 2020. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι όποιες παροχές δίνονται, εξανεμίζονται από την ακρίβεια, παρά τα υψηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα.
Αναφορά γίνεται και στη στεγαστική πολιτική, την οποία το κόμμα χαρακτηρίζει αποτυχημένη, επισημαίνοντας ότι οι επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες νέων μέτρων αποτελούν έμμεση παραδοχή ότι τα προηγούμενα δεν απέδωσαν. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη στέγη ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό, αφήνοντας ενοικιαστές και συνταξιούχους εκτεθειμένους στις πιέσεις της αγοράς.
Ιδιαίτερη αιχμή υπάρχει και για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι τα αγροτικά ζητήματα υποβαθμίστηκαν στην πρόσφατη ανασκόπηση του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για προσπάθεια μεταφοράς της ευθύνης των κινητοποιήσεων στους ίδιους τους αγρότες και για καλλιέργεια κοινωνικού αυτοματισμού.
Καταλήγοντας, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι η στάση του πρωθυπουργού δεν πείθει πλέον ούτε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα ούτε παραδοσιακά ακροατήρια της κυβερνητικής παράταξης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...