Τελευταία νέα
Αιχμηρός Πολάκης για Λαζαρίδη: Μακάριε αργείς, σου φωνάζει η Ντόρα ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για Λαζαρίδη: Πόσο ακόμα θα διατηρεί το προσωπικό του ρουσφέτι; ΠΑΣΟΚ κατά Λαζαρίδη: Πιέσεις προς τον Μητσοτάκη για απομάκρυνση Γεωργιάδης: “Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν είναι υπεράνω κριτικής”- Το παρασκήνιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον Άρειο Πάγο Θ.Κοντογεώργης: Η δημοκρατία μας απαιτεί ενότητα και όχι αφορμές διχασμού Ο Μαρινάκης έβγαλε σε διαβούλευση την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών μετά από 3 δεκαετίες προσωρινής λειτουργίας Μαρινάκης: Κανόνες διαφάνειας και στα περιφερειακά κανάλια, βάζουμε τάξη σε εκκρεμότητα δεκαετιών Ο Ντόρα Μπακογιάννη αδειάζει τον Μακάριο Λαζαρίδη: Θα έπρεπε να παραιτηθεί Σ.Ζαχαράκη: Η εκπαίδευση δεν πρέπει να ακολουθεί την εποχή, αλλά να τη διαμορφώνει Στη Λέσβο ο Ανδρουλάκης για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Για την εμπρηστική επίθεση στην γκαλερί Eclectica στου Ψυρρή Επικαιρότητα: σκέψεις με ρίσκο…πάντα. Πως φτάσαμε στην εκεχειρία – γράφει ο Θ. Μαράκης
Thepressproject.gr

Ν. Γκαρά: Ο διάλογος των προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένη πολιτική πρόταση

Στην ανάγκη συγκρότησης ενός ενιαίου και ισχυρού προοδευτικού πόλου, που θα μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νατάσα Γκαρά, μιλώντας στην ΕΡΤnews και στη δημοσιογράφο Στέλλα Παπαμιχαήλ.Όπως τόνισε, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και τις ποιοτικές μετρήσεις, η κυβέρνηση εμφανίζει σημαντική απώλεια δυναμικής, γεγονός που αποδίδεται στις πολιτικές της επιλογές. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δεν διαμορφώνεται ένας ισχυρός αντίπαλος πόλος στον προοδευτικό χώρο, εξαιτίας του έντονου κατακερματισμού.
Η κ. Γκαρά υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και έναν χρόνο έχει θέσει ως προτεραιότητα την πρόσκληση προς τις προοδευτικές δυνάμεις για τη συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου και ενιαίας εκλογικής έκφρασης. «Το ζητούμενο είναι να δοθεί διέξοδος στην κοινωνία και να υπάρξει πραγματική διεκδίκηση της διακυβέρνησης», σημείωσε.
Αναφερόμενη στις θέσεις της Νέας Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για μεταβολή στάσης τους τελευταίους μήνες. Όπως είπε, ενώ αρχικά απέρριπταν τη συζήτηση για συνεργασία, πλέον τόσο ο Αλέξης Χαρίτσης όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης αναγνωρίζουν δημόσια την ανάγκη συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων. Παράλληλα, εξέφρασε επιφυλάξεις για το περιεχόμενο και τη στόχευση των «τραπεζιών διαλόγου» που προαναγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι ο διάλογος πρέπει να οδηγεί σε συγκεκριμένη πολιτική πρόταση.
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η ανασύνθεση και ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου μέσω συνεργασιών αποτελεί αναγκαιότητα, προειδοποιώντας πως μια τρίτη θητεία της Νέας Δημοκρατίας με συντηρητικές πολιτικές θα είναι «καταστροφική για την κοινωνία».
Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπικές αναφορές στο πρόσωπο της Μαρίας Καρυστιανού, η κ. Γκαρά έθεσε ερωτήματα για το τι ακριβώς αποτυπώνουν οι μετρήσεις, σημειώνοντας ότι η ίδια δεν έχει παρουσιάσει συγκροτημένο πολιτικό λόγο ή πρόγραμμα. Άσκησε κριτική στις δημόσιες τοποθετήσεις της, ιδίως σε ζητήματα όπως οι αμβλώσεις, κάνοντας λόγο για αμφισβήτηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και για ρητορική που, όπως είπε, κινείται από τη Δεξιά έως την άκρα Δεξιά.
Κλείνοντας, η κ. Γκαρά υπογράμμισε την ανάγκη επιστροφής της πολιτικής ουσίας στον δημόσιο διάλογο, επισημαίνοντας ότι τα κόμματα κρίνονται από τη δράση, το πρόγραμμα και τις θέσεις τους. Παράλληλα, δήλωσε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών για δικαίωση και απαντήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...